Fudbal

Selektori i selektorke, srećna Nova godina, svi ste otpušteni!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Čelnici Fudbalskog saveza Gane (GFA) otpustili su trenere svih muških i ženskih reprezentacija, među kojima je i selektor seniorske selekcije Džejms Kvesi Apija.

Čelnici Fudbalskog saveza Gane (GFA) doneli su krupnu i nepopularnu odluku - otpustili su selektore svih reprezentativnih selekcija. Nisu je obrazložili, međutim predsednik Kurt Okraku, koji je imenovan u oktobru, obećao je da će "izgraditi novi savez" nakon optužbi za primanje mita i korupcije u dokumentarcu koji je snimio jedan novinar.

"Fudbalski savez Gane raspustio je stručne štabove svih reprezentacija s trenutnim učinkom. Ova odluka se odnosi na sve muške i ženske nacionalne selekcije", navedeno je u saopštenju GFA.

Okraku je na kormilu GFA nasledio Kvesija Njantakija koji je vodio savez od 2015. do juna 2018. kada je "uhvaćen" u primanju mita. Novinar jednog TV kanala u Gani, snimio je bivšeg člana Izvršnog odbora FIFA kako prima 65.000 dolara mita. FIFA ga je odmah doživotno suspendovala, a morao je da plati i kaznu od 500.000 franaka.
Ministarstvo sporta je 2018. raspustilo fudbalski savez zbog korupcijskog skandala, a prošle godine GFA je obnovljen, a za novog predsednika je izabran Okraku.

Tagovi