Fudbal

Oblak "zagrmeo" u 93. minutu: Odbrana sezone na "Metropolitanu"!

Izvor mondo.rs

Posle goleade u šest minuta igre prvog poluvremena, crveno-beli oklevali su da slome otpor gostiju i to im se umalo obilo o glavu.

Muk, pa ovacije!

Oko 60.000 navijača na "Metropolitanu" ove subote uveče zanemelo je na sekund kada su fudbaleri gostujućeg tima izveli povezanu i tačnu akciju po desnoj strani, a Enis Bardhi istrčao "sa druge stative" sam na idealan centaršut Ernanija sa ivice šesnaesterca.

Sve što je trebalo Makedonac albanskog porekla da uradi je trzaj glavom za veliko slavlje u 94. minutu ekipe, što je i uradio, ali je zaboravio da na gol-crti stoji jedan od najboljih golmana današnjice.

Možda će vas zanimati

Atletiko Madrid: Oblak - Tripije, Felipe, Himenez, Renan Lodi - Korea, Erera, Parti, Nunjez - Žoao Feliks, Morata.

Levante: Fenandez Abarisketa - Koke, Kabako, Postigo, Tono - Rokina, Kampanja, Radoja, Bardhi - Rođer, Majoral.

Jan Oblak izveo je retko viđenu odbranu i sačuvao ekipu trenera Dijega Simeonea gubitka dva boda u utakmici u kojoj crveno-beli dugo nisu pomišljali da slome otpor rivala i za to na kraju bili umalo kažnjeni:

Atletiko Madrid - Levante 2:1 (2:1) u utakmici 17. kola Primere.

Bila je to četvrta uzastopna pobeda "Čolovog" nedorečenog sastava (Lokomotiva 2:0, Osasuna 2:0, Betis 1:2), koji je pre toga imao samo pet pobeda u 18 mečeva La Lige i Lige šampiona.

Ova, prva u 2020. godini, ostvarena je posle goleade u šest minuta igre. Prvo je u 13. minutu Kjeran Tripije asistirao za četvrti gol Anhela Koree (Argentinac je za pet i po sezona u Atletiku postigao 32 gola uz 33 asistencije na 207 utakmica), ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Marti Rođer na dodavanje veziste Hozea Kampanje.

Bio je to deveti pogodak startnog napadača u ekipi Paka Lopeza ove sezone, ali ne i poslednji u ovom mahnitom periodu utakmice - već u 16. minutu do asistencije je stigao i levi bek Atletika, Renan Lodi, čije je dodavanje u 2:1 pretvorio štoper Felipe.

Nisu se često navijači Atletika radovali goleadama pod vođstvom Simeonea, a ako su pomislili da će tako biti ove subote uveče - prevarili su se.

Za Levante, koji je imao tri pobede u Primeri i Kupu kralja uoči dolaska u prestonicu, do 85. minuta igrao je Nemanja Radoja i bio veoma dobar u veznom redu u kom ga je potom odmenio crnogorski internacionalac Nikola Vukčević.

Ranije u subotu Atletikov gradski rival Real bio je ubedljiv u predgrađu Madrida, a važnu pobedu zabeležila je i Valensija, iako je bila sve samo ne ubedljiva u duelu sa našim reprezentativcem Markom Dmitrovićem.

Za kraj dana od 21 čas pratićemo "Katalonski derbi": Espanjol – Barselona.

Evo svih rezultata, strelaca i tabele španske Primere.