Fudbal

Mario Baloteli PONOVO na udaru rasista - naravno, Lacijala...

Izvor mondo.ba

Ovog puta, u prvom planu su navijači rimskog kluba poznati po takvim ispadima...

Prvu utakmicu Serije A u 2020. godini odigrali su Breša i Lacio.

"Nebeskoplavi" pobedili su 2:1, a gol odluke postigao je Ćiro Imobile u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena. U centru pažnje su, ipak, bile neke vanfudbalske stvari. Prvi gol na meču bio je delo napadača tima sa Rigamontija, čuvenog Marija Balotelija, koji je PONOVO doživeo uvrede od strane tifoza rivalskog tima.


Nakon što je u suzama napustio teren stadiona Bentegodi u Veroni, a potom se, na nagovor saigrača i protivničkih fudbalera, vratio na teren i odradio utakmicu do kraja, danas je bio na meti pristalica "nebeskoplavih", koji, gde god da se pojave, ispoljavaju svoj rasistički i fašistički karakter.

Igrao se 31. minut kada su navijači Lacija vređali, pre svega, majku Marija Balotelija, meč je na kratko prekinut, a trener gostiju Simone Inzagi je gestikulirao prema pristalicama svog tima.

Tražio je da obustave vrađenje, ali...

Pristalice Breše učinile su sve da Super Mariju olakšaju situaciju u kojoj se našao te su se potrudili da nadjačaju "Lacijale", na šta im je Baloteli uzvratio aplauzom u znak zahvalnosti.

O ovoj situaciji je golgeter domaćeg sastava imao i raspravu sa arbitrom Đanlukom Manđanelom, ali se situacija, ipak, brzo primirila.