Fudbal

Prvo "zbogom fudbalu" u 2020: De Rosi završava karijeru u Boki

Izvor mondo.rs

Nekadašnji kapiten Rome već na početku godine rešio da "okači kopačke o klin".

Danijele de Rosi više neće igrati fudbal! Čuveni vezista i nekadašnji kapiten Rome odlučio je da stavi tačku na svoju karijeru.

Ovu vest potvrdio je pouzdani italijanski novinar Fabricio Romano.

De Rosi je samo šest meseci po prelasku iz Evrope u Boku Juniors rešio da završi karijeru.

Legendarni kapiten rimske "vučice" je letos posle 18 godina u prvom timu tog kluba rešio da napusti prestonicu Italije i preseli se u Argentinu i ponese čuveni plavo-žuti dres.

Ipak, ono što su mnogi nazivali "romantičnim" potezom ispostavilo se da nije dugo potrajalo, jer je De Rosi u dresu Boke igrao na samo šest utakmica.


Nekadašnji prvak sveta sa Italijom igrao je na četiri meča u Superligi Argentine, a po jednom u domaćem kupu i Kopa Libertadores. Na terenu je proveo samo 361 minut, usput imavši nove probleme sa povredama.

De Rosi je prvi meč u profesionalnoj karijeri odigrao 10. oktobra 2001. godine kada je trener Rome bio Fabio Kapelo i to na meču Lige šampiona protiv Anderlehta. Kapiten tima je postao 2017. godine kada je Frančesko Toti završio karijeru.

Za Romu je odigrao 616 utakmica, dok je za selekciju Italije upisao 117 nastupa. Osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. u Nemačkoj, Evropsko prvenstvo za mlade selekcije 2004. i olimpijsku bronzu iste godine. Sa Romom ima osvojena dva Kupa Italije i jedan Superkup.