Fudbal

2015. teško opstao sa Borcem, 2020. zaigrao sa Ibrahimovićem u Milanu!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Vezista iz Foče dočekao "ibru" na San Siru i u prvoj utakmici dobio od njega lepu priliku.

Ofanzivni vezista Rade Krunić (26) prešao je u prethodnih pola decenije zaista veliki put, a ove sedmice dobio je još jednu potvrdu za to.

U proleće 2015, on se sa Borcem iz Čačka borio za opstanak u Superligi, a nakon toga je počeo italijansku epizodu koja ga je u leto 2019. dovela do Milana.

A ove zime i do Zlatana Ibrahimovića.

Nekadašnji igrač Donjeg Srema u ponedeljak je u dresu "roso-nera" zaigrao u tandemu sa čuvenim "Ibrom", na drugom debiju legendarnog Šveđanina u dresu italijanskog velikana.

Iako nisu bili uspešni i iako je njihov tim odigrao samo 0:0 protiv Sampdorije, Krunić će taj meč sigurno dugo pamtiti.

"Oseća se prisutnost Zlatana Ibrahimovića. On je šampion koji svojom klasom poboljšava ostale igrače. Sigurno može da nam pomogne da rešimo problem i da postižemo više golova. Tu je i (Kšištof) Pjontek, ali i svi ostali možemo više i bolje", rekao je Krunić.

U sezoni 2011/12, Zlatan je u vreme svog prvog "mandata" u Milanu činio efikasan tandem sa Antonijom Noćerinom, vezistom koji više nikad nije ponovio takve partije. Sada se Krunić nada da će i on biti slično efikasan kraj Ibrahimovića.

"Sećam se Noćerina koji se vrlo dobro snašao u igri sa Ibrom. Nadam se da ću biti dobar s njim i da ćemo se dopunjavati. Danas sam od Ibrahimovića dobio lepu priliku, ali nisam dobro šutirao. Žao mi je", dodao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Krunić je sedam puta nastupio u dresu Milana i još nije postigao gol. Brzo ćemo videti da li će mu prijati saradnja sa Ibrahimovićem i da li će Šveđanin uspeti da podigne posrnulog giganta.