Fudbal

Najbolji u decembru? Sergej Milinković-Savić!

Izvor mondo.rs

Srpski fudbaler izglasan za najboljeg fudbalera Serije A u poslednjem mesecu 2019. godine.

Lacio je u strašnoj seriji, a veoma važan deo svih uspeha je Sergej Milinković-Savić. Srpski vezista ove sezone igre sjajno, a to je prepoznala i Serija A koja mu je dodelila priznanje.

Niz bez poraza, koji Lacio drži na trećoj poziciji i blizu vrha tabele, nastavljen je i tokom decembra. Usput, Rimljani su osvojili Superkup Italije, a Milinković-Savić je najbolji igrač Serije A!

Prošlosezonski najbolji vezista prvenstva nastavlja sa sjajnim partijama na Apeninima. tokom decembra je upisao gol i asistenciju u prvenstvu, odigrao je svaki minut za nebesko plave, a u Superkupu je asistirao za vodeći gol svog tima.

Sada Lacio ima čak devet pobeda u nizu u prvenstvu i sa 39 bodova, uz meč manje, prete Interu i Juventusu (45 bodova) u borbi za titulu. Pitanje je da li će izdržati ubitačan tempo. Lacio narednog proleća neće igrati u Evropi, što bi moglo da im pomogne da se fokusiraju.

Jedini su tim u Italiji koji je tokom decembra imao maksimalan učinak. U tom periodu su dva puta savladali Juventus, od čega jednom u prvenstvu, a pojedinci iz redova rimskog kluba imaju sjajne statistike.


Tako je Ćiro Imobile sa 19 golova već sada ubedljiv na čelnoj poziciji liste strelaca. Prati ga Romelu Lukaku sa 14 golova, dok Kristijano Ronaldo ima 13. Luis Alberto je najbolji asistent lige sa sedam dodavanja koja su dovela do gola, dok je Sergejeva statistika tri pogotka i pet asistencija u prvenstvu.

U pobedi nad Udinezeom (3:0) Sergej je imao asistenciju, protiv Juventus (3:1) je postigao gol, a jedini meč bez učinka u decembru mu je bio pobeda protiv Kaljarija (2:1).

Lacio će u narednom kolu imati težak posao pošto im na ''Olimpiko'' dolazi Napoli. Ipak, u ubitačan napadač trojac koji čine Luis Alberto, Milinković-Savić i Ćiro Imobile ne treba sumnjati ni protiv tima koji predvodi Đenaro Gatuzo.