Fudbal

Siti "razvalio" Junajted, Ole poručuje: Najniža tačka sezone

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Sinoćni poraz "crvenih đavola" na domaćem terenu od gradskog rivala je treći u posljednjih šest utakmica.

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer izjavio je nakon poraza od gradskog rivala Mančester sitija (1:3) u polufinalu Liga kupa da je njegova ekipa dostigla "najnižu tačku" u sezoni.

Junajted je od "građana" do kraja prvog poluvremena gubio 3:0, bili su "u mašini" ekipe Pepa Gvardiole, a Solskjer smatra da su u poslednjih pola sata prvog dela susreta odigrali "najgore" u ovoj sezoni, mada je bilo toliko loših utakmica, da je teško napraviti komparaciju.


"Nismo se uspeli izboriti. Sada se moramo popeti uz strmi uspon. Ali kako sam i ranije rekao, to nije nešto što se može brzo popraviti", izjavio je Norvežanin.

Sinoćni poraz "crvenih đavola" na domaćem terenu je njihov treći u poslednjih šest utakmica.

Bernardo Silva već u 17. minutu "načeo" je mrežu domaćih, da bi u 33. minutu Rijad Mahrez povisio na 2:0. Do kraja prvog poluvremena još jedna lopta završila je u mreži Junajteda, kada je u 38. minutu Andreas Pereira nespretno reagovao i pogodio svoj gol. Markus Rašford 20 minuta pre kraja meča postavio je konačnih 1:3, i tako ublažio malo poraz svoje ekipe.

Revanš utakmica polufinala na programu je 29. januara.

Pre toga, Junajted će igrati i revanš protiv Vulverhemptona u trećem kolu FA kupa 15. januara, a četiri dana kasnije gostuje kod Liverpula u okviru Premijer lige.