Fudbal

Crnogorski reprezentativac: Eh da je više klubova kao što je Čukarički...

Izvor mondo.rs

Asmir Kajević je već četvrtu sezonu u Čukaričkom i smatra da je taj klub jdan od najzdravijih u srpskom fudbalu.

Izvor: MN Press

Čukarički je u sredu počeo pripreme za nastavak sezone, a na startu prolećnog dela "Brđane" očekuje paklen raspored - najpre će dočekati Crvenu zvezdu, sledi gostovanje Radničkom u Nišu, pa na Banovo brdo dolazi Voždovac, potom će ekipa putovati na megdan Mladosti u Lučanima...

Superligaš sa Banovog brda je jesenji deo sezone završio na četvrtoj poziciji, a Asmir Kajević je uveren da belo-crni mogu i više.

"Lepo smo se odmorili, spremni i orni smo dočekali početak zimskih priprema. Prvi deo sezone bio je vrlo naporan, odigrali smo veliki broj mečeva, kao što je šef rekao zajedno sa prijateljskim utakmicama ukupno 41. U prethodnih šest meseci odradili smo dobar posao, predstavili smo se u lepom svetlu u Evropi, izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, u Superligi smo na četvrtom mestu. Cilj je da tu i ostanemo, eventualno i da budemo koju stepenicu više. Nećemo se, naravno, odricati ni takmičenja u Kupu, uostalom Čukarički je već osvajao ovaj trofej", rekao je Kajević, jedan od najiskusnijih u timu sa Banovog brda u intervjuu za klupski sajt.

Kaže da bi za srpski fudbal bilo dobro kada bi bilo još klubova kao što je Čukarički.

"Da je više klubova kao što je Čukarički i srpski fudbal bi bio daleko bolji. Zato nas sve i raduje kad se pojavi neki takav klub, evo ove sezone je TSC osveženje, dueli sa njima su vrlo atraktivni, kvalitetni i zanimljivi. Uostalom, biće velika borba za plasman u Evropu, pored tima iz Bačke Topole, tu su Partizan, Vojvodina, Radnički, Spartak... Raduje me što Čukarički iz sezone u sezonu napreduje, što se lestvica uvek diže. Baš zbog toga na nama igračima i stručnom štabu je da nastavimo kontinuitet uspeha, s obzirom da imamo sve uslove za tako nešto", rekao je Kajević.