Fudbal

Dušan dobio konkurenciju iz Premijer lige: Italijan se predomislio!

Izvor mondo.rs

Srpski centarfor dočekaće novog, poznatog saigrača, koji igra na istoj poziciji.

Dušan Vlahović (19) od danas ima ozbiljnog konkurenta za mesto u napadu Fiorentine.

Mladi srpski napadač boriće se za minutažu u špicu uz dojučerašnjeg napadača Vulverhemptona, Patrika Kutronea (22), koji je posle premišljanja ipak prihvatio ponudu da se preseli u Firencu.

Izraziti napadač "vukova" potpisaće ugovor koji će trajati do 2024. godine, za platu od 2,4 miliona evra po sezoni. I to bez bonusa.

Vulverhempton je pozajmio Kutronea za dva miliona evra, a "Viola" će za 18 meseci imati mogućnost da otkupi njegov ugovor u potpunosti za 16 miliona.

Kutrone je prošao kompletnu školu Milana, u koju je stigao sa devet godina, a za prvi tim "roso-nera" igrao je od 2017. do 2019. Tada je posle 90 nastupa i 27 golova prešao u Vulverhempton, u kojem je tri puta bio strelac na 24 utakmice.

Ipak, od sredine oktobra Kutrone je definitivno izgubio poverenje menadžera Nuna Espirito Santa, koji ga je u poslednjih 12 kola Premijer lige koristio ukupno 13 minuta.

Zbog toga, mladi Italijan stiže na stadion "Artemio Franki" po još jednu šansu i priliku da se dokaže, a videćemo da li će se i koliko to odraziti na minutažu Dušana Vlahovića (19), koji je prošlog vikenda u Bolonji bio starter, a ove sezone redovno igra.

U takmičarskoj 2019/20 mladi srpski centarfor postigao je pet golova na 16 mečeva.