Fudbal

VAR uništio Barsu! Umesto da je vodila 4:1, izgubila 2:3!

Izvor mondo.rs

Ništa od "El klasika" u finalu Superkupa Španije koji se igra u Saudijskoj Arabiji.

Ljubitelji fudbala u Džedi ne samo da će moći da se pohvale što su uživo gledali fudbalere Barselone i Atletiko Madrida, već i zbog toga jer su prisustvovali jednoj od najluđih utakmica ako ne u istoriji fudbala, onda sigurno u Superkupu Španije!

Zasluge za to idu čuvenom VAR-u, video-tehnologiji koja je sve zastupljenija na fudbalskim terenima i koja će definitivno značajno promeniti fudbalske utakmice.

Krajnji rezultat je 3:2 za Atletiko, ali samo zato što su Barseloni poništena dva gola, pa umesto da vodi 4:1, doživela je poraz.

To znači da ćemo u finalu Superkupa Španije, koji se od ove sezone igra po novom sistemu i u Saudijskoj Arabiji, gledati gradski derbi Madrida: Real - Atletiko u nedelju od 19 časova.

Prvi šok za Katalonce dogodio se posle samo 20 sekundi igre u drugom poluvremenu, koliko je Kokeu trebalo da po ulasku u igru donese prednost Madriđanima. Sve to posle apsolutne dominacije Barselone u prvom delu utakmice. 

Vođstvo Atletika, ipak, nije dugo trajalo, jer je Lionel Mesi u 51. uspeo da posle dodavanja Suareza progura loptu "kroz" Stefana Savića i Kokea, a potom snažno šutira pored nemoćnog Jana Oblaka.

Već u 60. moglo je da bude 2:0 za Barselonu, ali je sudija Hoze Gonzales poništio Mesijev gol zbog prijema uz pomoć ruke, tačnije ramena...

I pored toga, od 62. minuta na semaforu je pisalo 2:1, kada je Antoan Grizman glavom poslao u mrežu loptu koju je prethodno Oblak sjajno odbranio na šut Luisa Suareza, takođe glavom, iz trka.

Kada je u 74. Đerar Pike još jednom zatresao mrežu Atletikovog gola, činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali ponovo se začula pištaljka i na semaforu pojavio usporen snimak. Ispostavilo se da je bio ofsajd tokom akcije iz prekida.

Još jedan poništen pogodak kao da je dao vetar u leđa Madriđanima, pa su izabranici Dijega Simeonea konačno zaigrali ofanzivno i to im se isplatilo u 81. minutu. "Rezervista" Vitolo je iznudio prekrjaš Barsinog golmana, Neta, a penal je u izjednačenje pretvorio Alvaro Morata.

U 83. minutu VAR, ipak, nije bio naklonjen igračima u crveno-belim dresovima, pošto sudija Gonzales nije pokazao na belu tačku iako se videlo da je lopta posle centaršuta Morena pogodila Pikea u ruku.

Bez obzira na tu nepravdu, Madriđani se nisu pomirili sa produžecima, već je posle greške na sredini terena i asistencije Morate, Anhel Korea u 86. minutu doneo pobedu svom timu.

Po viđenom tokom većeg dela meča - iznenađujuću.