Fudbal

Pamtite ga iz Napretka, a sada nosi dres Galate!

Izvor mondo.rs

Pomalo neočekivano pojačanje za slavni klub iz Istanbula...

Džesi Sekidika (23) ušao je sa Napretkom u Superligu 2016. godine, odigrao je još dve sezone za klub iz Kruševca, nije se naročito istakao i - bum - sada je fudbaler Galatasaraja!

Slavni klub iz Istanbula angažovao je mladog igrača iz Nigerija posle njegovih sjajnih igara u dresu Eskišehirspora. Čini se da je Sekidiki lepo "selo" prvenstvo Turske pošto je u njemu bio daleko produktivniji nego na srpskim terenima, što je prepoznala i Galata.


Naime, Sekidika je za sezonu i po u dresu Eskišehira postigao 14 golova, igrajući na levom i desnom krilu, pa i iza špica, dok je za dve sezone u Superligi imao učinak od - tri gola.

Zbog toga nisu mnogo žalili u Kruševcu kada su ga prodali u Tursku za 60 hiljada evra, ali utisak je da je u njemu "čučao" skriveni potencijal koji nije bio primećen "pod Bagdalom", kao ni u nekom od drugih, većih, klubova iz Srbije.

Galata ga je dovela bez obeštećenja zbog finansijskih problema ovog kluba, ali podatak da su za njega interesovali još i Fenerbahče i Trabzon - govori da je na ceni.

Galatasaraj mu je dao ugovor na četiri i po godine i odmah objavio i koliko će ga plaćati: za prvu polusezonu dobiće 125 hiljada evra, a potom za četiri sledeće po 250 hiljada evra godišnje, što je naravno bez bonusa.