Fudbal

Posle Radnika iz Surdulice otišao u Ganu

Izvor mondo.rs

Doskorašnji trener superligaša sa juga Srbije Slaviša Božičić otisnuo se put Afrike

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Slaviša Božičić, iskusni fudbalski strateg, koji je početkom ove sezone predvodio Radnik iz Surdulice, trenersku karijeru nastavlja u Gani.

On je dogovorio saradnju sa prvoligašem iz Gane, King Fajsal Bajbs.

Trener rođen 1966. godine, nakon odlaska sa klupe Radnika u avgustu prošle godine, preuzeo je ekipu Čelika iz Zenice, ali je odlučio da se tamo ne zadržava dugo.

"Zeničani su mi ponudili produženje ugovora, ali mi je stigla primaljiva ponuda iz Gane. Reč je o klubu sa dugom tradicijom, koji je standardni član tamošnje superlige. već sam se upoznao sa ekipom koja ima kvalitete i mislim da možemo ostvariti zacrtane ciljeve", poručio je za "Sportski žurnal" Božičić.

Ekipa King Fajsal počela je sezonu pre tri nedelje sa dva poraza u nizu, pa će prvi zadatak srpskog trenera biti da unese novu svežinu i ideje u tim, kako bi se vratio na pobednički kolosek.

Božičić je dogovorio saradnju do kraja sezone, uz mogućnost produžetka ugovora.

Slaviša Božičić, koji ima UEFA pro licencu, započeo je trenersku karijeru u Milicionaru, a potom je predvodio Bežaniju, Rudar iz Kaknja, banjalučki Borac, sarajevsku Slaviju, Berane, Sinđelić, Borac iz Beča, surčinsko Jedinstvo, Jagodinu Tabane, a radio je i u ekipi Montego Bej na Jamajci.

Sa omladinskom ekipom Crvene zvezde osvojio je šampionsku titulu u prvenstvu Srbije u sezoni 2003/2004, dok je u Bosni i Hercegovini 2008. proglašen za najboljeg trenera.