Fudbal

Takuma Asano postaje ''mašinovođa''?

Izvor mondo.rs

Ruski tim je, po izvorima iz te zemlje, ozbiljno zagrizao za japanskog fudbalera koji od prethodnog leta nosi dres Partizana.

Izvor: MN Press

Beogradski crno-beli još nisu počeli pripreme za nastavak sezone, a Rusi već gledaju ka Humskoj. Na meti tima iz Moskve je Takuma Asano, fudbaler koji je ostavio sjajan utisak u Ligi Evrope.

Japanac je u Partizan stigao prethodnog leta, a na 25 mečeva u crno-belom dresu je postigao šest golova i assitirao za još tri. To je privuklo pažnju Lokomotive iz Moskve.

Tim koji je ne tako davno bio šampion Rusije želi da u svojim redovima vidi Japanca i to već ove zime. Kako tvrde izvori iz te zemlje, brzonogi ofanzivac je želja trenera Jurija Semina.

Momak kog je svojevremeno Arsen Venger doveo u Arsenal, ali tamo nije uspeo da se nametne za šansu, mogao bi da se nakon sjajne jeseni u Srbiji približi domovini. Odlazak u Moskvu bi ga sigurno stavio u bolji položaj, barem što se tiče reprezentacije Japana.


Igrama u crno-belom dresu Asano se vratio u nacionalni tim, za koji je već upisao 20 seniorskih nastupa.

Takuma Asano je kupljen za milion evra i tom prilikom je potpisao trogodišnji ugovor. Pitanje je da li su crno-beli spremni da ga puste da već ove zime napusti Beograd, odnosno koliko je Lokomotiva spremna da izdvoji za njegove usluge.

Moskovljani su u sezoni 2017/18 osvojili titulu namenjenu šampionu Rusije, dok su prethodnu sezonu završili na drugoj poziciji. Trenutno su na petoj poziciji u ruskoj PRemijer ligi, ali sa samo bodom manje od drugoplasiranog Krasnodara.

Ekipa Lokomotive je u prethodne dve sezone bila učesnik grupne faze Lige šampiona, što bi bio iskorak u karijeri nekadašnjeg člana Hirošime, Štutgarta i Hanovera.