Fudbal

Lacio proslavljao i rušio rekorde, u dresovima koji izazivaju emocije!

Izvor mondo.ba

Fenomenalni napadač Lacija ponovo pogodio u finišu meča i stigao do 20. ovosezonskog gola u Seriji A, omogućivši svom timu da zabeleži deseti uzastopni prvenstveni trijumf.

Pretilo je da derbi 19. kola italijanske Serije A Lacio - Napoli bude završen najnepopularnijim rezultatom, ali se ponovo "ukazao" Ćiro Imobile i svojim 20. ovosezonskim golom doneo 10. uzastopni prvenstveni trijumf "nebesko-plavim".

David Ospina, koji je na golu Napolitanaca menjao Mereta, poigravao se u svom kaznenom prostoru, nije na vreme uspeo da se oslobodi lopte, što je iskoristio Imobile i sjajno pogodio cilj, za veliko slavlje domaćih navijača.

Silno oslabljeni Napoli, koji je u Večni grad doputovao bez prvog golmana Aleksa Mereta, zatim Kalidua Kulibalija, Nikole Maksimovića, Fauzija Gulama, Amina Junuza i Kevina Malkvija nije uspeo ostati neporažen u Rimu protiv favorizovanog Lacija, iako je imao bod u džepu do 82. minuta.

Crna serija ekipe Đenara Gatuza je nastavljena, a ostvaren je samo jedan trijumf u poslednjih 11 mečeva, dok Lacio nastavlja da vrši pritisak na vodeći dvojac Serije A. Rimljani su ponovo stigli na tri boda zaostatka za Interom i Juventusom, koji tek treba da odigraju svoje mečeve 19. kola.

Pred početak meča Sergej Milinković-Savić primio je nagradu za najkorisnijeg igrača lige u decembru.

Rimljani su večeras igrali u posebnim dresovima, a oni su napravljeni u čast 120. godišnjice kluba i sećanja na jednu pobedničku seriju. Asocirali su na period od pre dve decenije, kada su nebesko-plavi iz Rima stigli do titule namenjene šampionu, a imali su i devet ligaških pobeda u nizu. Kompanija ''Makron'' se potrudila da napravi vernu repliku.

Igranje u ovim dresovima imalo je posebnu simboliku za fudbalere Lacija. Sa desetom uzastopnom pobedom su srušili rekord generacije u kojoj su igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković. Nikada, do danas, Lacio nije imao deset uzastopnih prvenstvenih pobeda. Ali, vremena se menjaju.

Posebnu posvetu legendarnoj seriji koja od danas više ne važi, igrači Lacija su dali dresovima koji su korišćeni za ovu priliku. Šansu da nastave pobednički niz imaće u narednoj rundi kada im bude gostovala Sampdorija.


LACIO:
Strakoša, Luiz Felipe, Aćerbi, Radu, Lacari, Milinković-Savić, Leiva (81. Beriša), Luis Alberto (90+1. Đoni), Lulić, Kaisedo (64. Kataldi), Imobile.

NAPOLI: Ospina, Hisaj, Di Lorenco, Manolas, Mario Rui, Fabijan Ruiz, Alan (84. Ljorente), Zjelinski, Kaljehon (88. Elmas), Milik, Insinje (90+1. Lozano).

SERIJA A - 19. KOLO:

Kaljari - Milan 0:2 (0:0)
/Leao 46, Ibrahimović 64/

Lacio - Napoli 1:0 (0:0)
/Imobile 82/

Inter - Atalanta (20.45)

U nedelju:

Udineze - Sasuolo (12.30)
Fiorentina - SPAL (15.00)
Sampdorija - Breša
Torino - Bolonja
Verona - Đenova (18.00)
Roma - Juventus (20.45)

U ponedeljak:

Parma - Leće (20.45)

TABELA: Inter 45, Juventus 45, Lacio 42, Roma 35, Atalanta 34, Kaljari (+1) 29, Parma 25, Milan (+1) 25, Napoli (+1) 24, Torino 24, Bolonja 23, Verona (-1) 22, Udineze 21, Sasuolo 19, Fiorentina 18, Sampdorija 16, Leće 15, Breša (-1) 14, Đenova 14, SPAL 12.