Fudbal

TSC sa novim licima na početku priprema: Cilj je plasman u Evropu!

Izvor mondo.rs

Ekipa iz Bačke Topole u svojim redovima ima dvojicu novih igrača.

Izvor: MN Press

Prethodna 2019. godina bila je istorijska za TSC iz Bačke Topole. Klub je prvi put obezbedio plasman u Superligu Srbije, a u prvoj sezoni u najvišem rangu do sada su se pokazali i više nego dobro.

Sada, u 2020. godini, ekipa Zoltana Saba želi da pokaže još više, a zbog toga su na početku priprema za prolećni deo prvenstva predstavili i dva pojačanja.

Fudbaleri TSC su započeli pripreme, a šef stručnog štaba je naglasao da je njegov tim očuvan, jer su dva igrača otišla, a dva nova pristigla - to su ofanzivac Đuro Zec, koji je došao iz kruševačkog Napretka i vezista Vasilije Đurić iz beogradskog Sinđelića.

"Najbitnije je da ekipa ostane na okupu, da se novi igrači uklope, da tim nastavi niz dobrih igara i da ih podigne na još viši nivo. Nadam se da će ekipa igrati još bolje, mada sam zadovoljan rezltatom koji smo postigli u prošloj godini. Grešaka je bilo, ali siguran sam da one mogu da se isprave. Cilj nam je da ove godine budemo bolji i efikasniji i da napravimo još koji korak napred na prvenstvenoj lestvici", rekao je Zoltan Sabo na početku priprema.

Sabo je dodao da će Bačka Topola posle treniranja u klupskoj akademiji otići na dvonedeljne pripreme u Antaliju. Tamo su planirane četiri utakmice, a po povratku iz Turske i jedna protiv Voždovca.

"Siguran sam da ćemo spremni dočekati prolećni deo prvenstva i prvu utakmicu protiv Inđije", rekao je Sabo.

Krilni napadač Đuro Zec, prvo pojačanje TSC-a u zimskom prelaznom roku, istakao je da je srećan i zadovoljan što je došao u TSC.

"Stigao sam u jedan od najorganizovanijih klubova u Superligi i nadam se da ću se brzo uklopiti i odgovoriti na zahteve stručnog štaba. Jedva čekam pripreme i verujem se da ćemo se dobro spremiti za nastavak prvenstva", dodao je Zec.

Ofanzivni vezni igrač Dejan Milićević je podsetio da je klub sjajne igre iz Prve lige preneo i u najjači rang takmičenja.

"Ovaj tim igra zajedno već nekoliko godina i napravili smo odličnu i uigranu ekipu. Dobro smo počeli, a i završili polusezonu. Verujem da ćemo u nastavku biti još bolji i da ćemo izboriti plasman u Evropu, što nam je sada cilj", rekao je Milićević.

Jesenji deo sezone ekipa TSC je završila na petom mestu tabele Superlige Srbije sa 36 bodova, sa učinkom od 10 pobeda, 6 remija i 4 poraza.

Tagovi