Fudbal

Savo: Stižu pojačanja, SVE ponude smo odbili i još čekamo Rajkovića!

Autor Vladimir Sukdolak

Milošević je govorio o dolascima i odlascima iz kluba, strancima, ali i drugim planovima koji su pred Partizanom u narednom periodu.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Partizan je u 2019. godini uspeo da se konsoliduje sa Savom Miloševićem na čelu stručnog štaba i stigne do plasmana u Ligu Evrope.

U novoj, 2020. godini, pred crno-belima će biti novi izazovi, a trener Partizana na prvom okupljanju tima odiše optimizmom.

Kako kaže, raduje ga što je njegov tim ostao na okupu tokom zime.

"Očekujem da nastavimo tamo gde smo stali. Rezultati su dobri, ali mogli bi da budu bolji. Mislim da smo napravili dobru osnovu. Nismo uspeli da uigramo tim, jer znate i sami kako su igrači dolazili. Sada smo svi na okupu, neće biti previše promena. Mislim da sve možemo da podignemo za još 20-30 odsto", kaže Milošević.

Prvi deo sezone u Humskoj obeležile su odlične partije stranaca Sejdube Sume, Umara Sadika, Takume Asana i Bibrasa Natha. Ipak, male su šanse da će još stranaca pristizati u klub tokom zime.

"Dovešćemo igrače koji će samo da podignu kvalitet. Strance nećemo dovoditi sada, već ih imamo četiri koji su nas u dobroj meri zadužili. Nećemo da dovodimo stranca da sedi na klupi."

Što se tiče Slobodana Rajkovića, defanzivac i dalje nije potpisao sa italijanskom Peruđom.

"Još čekamo Rajkovića, on je neko ko igrački i ljudskim kvalitetima može da donese dosta klubu. Čekačemo ga, ali ne mnogo."

Što se tiče dolaska Sejdube Sume, trener crno-belih je poručio da Gvinejac stiže brzo. Dolazaka u redove crno-belih će očigledno biti.

"Stižu dva-tri pojačanja, jedan od njih je napadač. Imam favorite, ali ne mogu da podelim sa vama", zagonetan je ostao Milošević.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Što se tiče transfera u suprotnom smeru, igrači Partizana su na ceni ove zime.

"Imamo ozbiljne ponude za četvoricu igrača, odbili smo ih sve. Za Sadika imamo ponudu od sedam-osam miliona i to ne dolazi u obzir. Ako stigne od 15 miliona, pustićemo ga", kategorično poručuje trener crno-belih.

Milošević je govorio i o povratku Igora Duljaja u Partizan posle punih 15 godina i njegovom angažmanu u stručnom štabu.

"Fenomenalna stvar. Kada je Albert Nađ otišao, krebuli smo u traženje novog rešenja. Igora sam imao u vidu još dok sam radio kao direktor u Savezu. Ima iskustva, već je radio kao pomoćnik. Trudio sam se da oformim stručni štab koji ima stav, a ne samo da klimaju glavom. Mislim da smo mnogo dobili", bio je Milošević pun reči hvale.

On se osvrnuo na važnost omladinske škole kluba, a neki od mladih igrača poniklih u njoj biće deo priprema u Turskoj - Savo Arambašić, Nikola Čolić, Miljan Momčilović, Uroš Knežević i Nemanja Jović.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

"I u ovom prelaznom roku smo videli koliko je ona bitna. Sve igrače poznajem jako dobro, jer su svi prošli reprezentativne selekcije. To je petorka koju ćemo voditi na pripreme i na njima je da se dokažu. Možda neko posle Turske ostane sa prvim timom. Imamo još igrača u školi na koje računamo."

Na pitanje da li crno-beli znaju protivnike s kojima će igrati u Turskoj, Milošević odgovara:

"Još uvek biramo ponude sa kim će da igramo, 22. i 26. januar su termini, ali je to prerano da bismo igrali takmičarske utakmice. Ako ne budemo našli podelićemo se međusobno i igrati. Nas u Kataru očekuje izuzetno jak turnir gde ćemo imati prave provere", zaključio je Milošević.