Fudbal

Nije valjao Romi, ali valja "rosonerima“! Simon Kjer iz Sevilje u Milan!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Nikad u potpunosti ostvareni talent danskog fudbala stiže kao pojačanje u Milan.

Danski defanzivac Simon Kjer pronašao je osmi klub u karijeri, a treći put zadužiće opremu kao pozajmljeni igrač.

Sevilja je saopštila da je Kjer prešao u Milan na pozajmicu do kraja sezone, a italijanski klub imaće na leto pravo otkupa njegovog ugovora.

Kjer je tako već drugi put ove sezone promenio klub, pošto je u septembru stigao u Atalantu na pozajmicu, ali je u međuvremenu za klub iz Bergama odigrao samo pet mečeva.

Danski defanzivac ni u Atalanti nije uspeo da se nametne, pa je nastavio selidbu širom Evrope koja ga je od Danske, preko Italije, Nemačke, Francuske i Turske ponovo dovela na Apeninsko poluostrvo.

Počeo je karijeru u Mitjilandu, a nakon odlične sezone u Palermu, pre deset godina proglašen je za najboljeg danskog fudbalera. Uprkos činjenici da igra na mestu štopera, tada je ostavio iza sebe napadača Arsenala Niklasa Bendntera i veznjaka Ajaksa Kristijana Eriksena i očekivalo se da napravi blistavu karijeru.

Bio je na meti Mančester junajteda, Totenhema, Mančester sitija i Juventusa, međutim iz Palerma, u kojem je proveo dve odlične sezone, prešao je u Volfsburg u kojem je bio standardan do povratka Feliksa Magata na klupu.

Nakon toga Kjer je prešao na pozajmicu u Romu, ali je razočarao. Uprava "vučice“ zaključila je da je "napravio previše grešaka" i nije želela da otkupi njegov ugovor, pa ga je umesto toga vratila Voflsburgu.

Usledili su transferi u Lil, Fenerbahče i Sevilju, a iako je uvek imao četvorogodišnje ugovore Kjer je po pravilu boravak završavao posle dve sezone.

Tako je u septembru stigao u Atalantu, da bi posle nešto više od četiri meseca prešao na San Siro.