Fudbal

Sve u 16 sa Markom Nikolićem: Noć kada je umro Bata Butorović...

Autor Nikola Janković

Marko je bio otvoren za svako pitanje, ali mi je svejedno bilo neprijatno pri pomisli da zatražim komentar ONE izjave Stevana Mojsilovića. Na kraju, čovek bez poraza u "večitom derbiju" olakšao mi je posao...

Marko Nikolić napustio je te večeri kuću Bate Butorovića posle rukovanja i džentlmenskog dogovora o početku saradnje.

Kada je narednog jutra došao na zakazanu promociju na "Karađorđu"... zatekla ga je vest o smrti tadašnjeg predsednika Vojvodine.

"Preminuo je predsednik", rekao je jedan od zaposlenih u klubu i otkazao promociju.

Bila je to samo jedna od priča koje mi je čovek bez poraza u "večitom derbiju" ispričao prilikom snimanja nove epizode Mondo fudbalskog podkasta "Sve u 16".

"Pa, ništa...", odgovorio mi je Marko Nikolić na pitanje o tome koliko je Partizan koštao taj prelazni rok kada je, zajedno sa stručnim štabom i još trojicom fudbalera, odlučio da napusti Vojvodinu i - konačno - postane trener crno-belih.

Ispričao je potom i kako je dočekan u Partizanovoj svlačionici kada je sa sobom iz Novog Sada poveo trojicu igrača u Humskoj i kako je rešio problem koji se dogodio sa jednim od njih, Branislavom Trajkovićem.

I ne samo to, već kako je mlad trener kao što je on reagovao kada je u "drugoj epizodi" među crno-belima nastao "hladni rat" između Leonarda i Uroša Đurđevića.

Nije imao problem ni da odgovori na pitanje da li su bili penali za Crvenu zvezdu na "onom" derbiju, kada je započeo impresivnu seriju u mečevima sa komšijama.

"Na to sam posebno ponosan", rekao je kada sam pročitao njegov skor sa crveno-belima.

Nekad sa osmehom, nekad ozbiljnog lica, Beograđanin je obrazložio zbog čega je odbio ponudu iz Egipta za koju su nam kolege iz Kaira rekle da vredi preko dva miliona evra.

U jednom trenutku čestitao mi je i na tekstu koji sam objavio na Mondu čim je u decembru 2014. počeo proces njegove smene u Partizanu i to u trenutku kada je ekipa imala šest bodova prednosti nad "večitim rivalom".

Ispričao mi je, potom, i zašto se vratio u klub koji mu je priredio jednu od najbizarnijih smena u srpskoj Superligi, a bilo ih je… Bilo mi je malo neprijatno da pitam za komentar izjave Stevana Mojsilovića, ali je Marko prvi pomenuo taj bizaran slučaj i olakšao mi posao.

Pogledajte novu epizodu podkasta "Sve u 16" na našem YouTube kanalu…

Marko Nikolić MONDO Podcast (SPORT)
Izvor: YouTube/MONDO

Još podkasta: