Fudbal

Sin Johana Krojfa postao selektor, debi protiv Argentine!

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Fudbalski savez Ekvadora saopštio je da će Holanđanin komandovati njihovom reprezentacijom do kraja 2023. godine.

Đordi Krojf, sin ikone holandskog fudbala Johana Krojfa, imenovan je za novog selektora fudbalske reprezentacije Ekvadora.

Tamošnji fudbalski savez saopštio je da će 45-godišnji Krojf komandovati njihovom najjačom takmičarskom selekcijom do kraja 2023. godine.

Holanđanin, koji je nekada, između ostalog, igrao za Barselonu (od 1994. do 1996. godine) i Mančester junajted (od 1996. do 2000. godine), trenerske obaveze preuzeo je još kao igrač i to od leta 2004. do leta 2006. godine u holandskoj ekipi De Folevajkers.

Takođe, u poslednjoj sezoni igračke karijere (2009-10) bio je pomoćnik u stručnom štabu Valete, dok je naredne dve godine proveo kao sportski direktor AEK-a iz Larnake.

Istu ulogu obavljao je od jula 2012. do juna 2017. godine u Makabiju iz Tel Aviva, gde je na 50 utakmica u svim takmičenjima upisao 29 pobeda, devet remija i 12 poraza, treniravši i srpskog reprezentativca Predraga Rajkovića.

Od avgusta 2018. do decembra 2019. godine bio je trener kineskog Dangdaija, a ovo će mu biti prvi selektorski posao u karijeri.

Debi će upisati 26. marta protiv Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

U prvoj izjavi za medije, Krojf je istakao da je vrlo srećan i uzbuđen zbog novog izazova u trenerskoj karijeri.

"Daću sve od sebe da pomognem selekciji Ekvadora da iskoristi potencijal koji posjeduje što je moguće bolje", rekao je Holanđanin.

Ekvador nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a ispao je i u prvom kolu Kopa Amerike prošle godine u Brazilu.

Tagovi