Fudbal

On je novi Mesijev šef: Juče sam bio sa kravama, danas treniram Barselonu!

Poslednja 24 časa bila su veoma uzbudljiva u životu novog trenera šampiona Španije.

Oko 12 sati nakon što je potvrđeno da će Kike Setijen preuzeti Barselonu, iskusni španski stručnjak (61) seo je na klupu katalonskog velikana.

Očekivano uzbuđen, bivši trener Las Palmasa i Betisa izašao je pred novinare na stadionu Nou Kamp i oduševljeno govorio o prilici koja mu se pružila.

"Pre svega, hoću da zahvalim ovoj instituciji, predsedniku (Bartomeuu), (generalnom sekretaru) Abidalu i Ramonu (Planjesu, Abidalovom zameniku) na prilici koju su mi pružili. Ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da ću doći. Jako sam emotivan, ovo je poseban dan za mene, ali glavno je da sam uzbuđen zbog ovog projekta", izjavio je on.

Nekadašnji reprezentativac Španije (tri nastupa), zanimljivo je opisao koliko su poslednja 24 časa bila uzbudljiva.

"Juče sam bio u rodnom gradu (Santanderu), okružen kravama, a danas sam ovde u Barseloni i trener sam najboljim igračima na svetu".

Setijen se upoznao sa članovima ekipe.

"Pričao sam sa igračima, imali smo prvi kontakt, njihova odlučnost je sjajna. Potrudiću se da se što pre razumemo, jer većinu stvari koja će im biti predstavljena oni već znaju".



Upitan za razgovor sa Mesijem, o kome je ranije govorio biranim rečima, Setijen je rekao da je pričao i sa drugim članovima tima.

On ne krije da je godinama uživao u igri "Blaugrane".

"Nisam rekao samo Mesiju, već i ostalim igračima. On je poseban igrač, ali razgovarao sam i drugima. Uživao sam poslednjih 12-13 godina gledajući Barselonu. Sedeo sam ispred TV-a posmatrao ovaj tim, ove igrače... Zbog njih sam zaista uživao u fudbalu", dodao je on.

Setijen je tokom konferencije nekoliko puta naglasio da svoju napadačku filozofiju neće promeniti bez obzira na sve. Takođe, ponavljao je da igrači jesu važni, ali da će doslednost Barsinom stilu ipak biti najvažnija.

Biće zanimljivo pratiti kako će izgledati njegova era na Nou Kampu, počev od utakmice protiv Granade u nedelju.