Fudbal

Zaustavili favorita: Prosinečki u Kajzeriju debitovao ''nulom''

Izvor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde robert Prosinečki debitovao je na klupi Kajzerija u kup utakmici, a nakon 90 minuta fudbala nije bilo pogodaka.

Došao je u Kajzeri, tim u kom je nekada radio, da spašava šta se spasiti može. Poznat kao trener velike energije, bio je logičan izbor za ekipu koja će se boriti zaopstanak u Turskoj.

Derbi Roberta Prosinečkog dogodio se u drugom takmičenju, nacionalnom kupu te zemlje. Protivnik je bio jedan od najtežih mogućih, Fenerbahče. Ipak, mreža je sačuvana, a nada o prolasku u narednu fazu će ostati i do revanša.

KAJZERI - FENERBAHČE 0:0

Turski kup je stigao do osmine finala. Trenutno se u njemu nalazi 16 ekipa koje se bore za mesto u narednoj fazi, a među tim ekipama je i Kajzeri, davljenik u prvenstvu.

Doskorašnji selektor Bosne i Hercegovine uspeo je da trgne svoju ekipu. U goste im je stigao Fenerbahče, jedan od najvećih klubova u zemlji i tim koji juri ka svim trofejima, ali je domaćin ostao neporažen.

Gosti su na ovom meču imali posed lopte na svojoj strani, terensku inicijativu i više prilika pred golom rivala, ali je rezultat ostao isti kao i na početku susreta. Kajzeri je uspeo da sačuva mrežu nakon više od mesec dana i čak 16 primljenih golova na poslednje četiri utakmice.

Meč bez golova značiće igračima Kajzerija. Njima rezultat u kupu sigurno nije u prvom planu, ali ako se 21. januara pojavi mogućnost da eliminišu klub iz Istanbula, sigurno će je prihvatiti.

Tokom dosadašnjeg dela sezone Kajzeri je osvojio samo 10 bodova, iz 17 odigranih mečeva. U narednom kolu će gostovati Alanjisporu, dok će im nakon revanša u kupu uslediti jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Tada će protiv Ankaragučua imati šansu da pobegnu sa dna tabele.