Fudbal

Neka se ponovi 2012: Futsal selekcija Srbije u Nišu juri Mundijal

Izvor mondo.rs

Od 1. do 4. februara naša reprezentacija će pred svojim navijačima pokušati da napravi veliki uspeh.

Izvor: MN Press

Futsal reprezentacija Srbije počinje spremanje za operaciju "Svetsko prvenstvo 2020"!

Naša selekcija će početkom februara biti domaćin poslednje kvalifikacione grupne faze u kojoj će pokušati da izbori vizu za Litvaniju.

Selektor naše futsal reprezentacije Goran Ivančić objavio je spisak igrača koji će od srede biti na pripremama za kvalifikacioni turnir koji je na programu od 1. do 4. februara u Nišu.

Na spisku se nalazi 20 imena igrača koji će pokušati da osvoje prvo mesto u konkurenciji Ukrajine (1. februar u 16.30), Francuske (2. februar u 16.30) i Španije (4. februar u 20.30).

Golmani: Nemanja Momčilović, Jakov Vulić, Nemanja Milanović

Igrači: Ninoslav Aleksić, Nenad Rančić, Strahinja Petrov, Denis Ramić, Marko Radovanović, Miloš Simić, Stefan Rakić, Dragan Tomić, Marko Pršić, Jovan Lazarević, Vladan Vesić, Stefan Aleksić, Darko Ristić, Nikola Matijević, Miloš Stojković, Pavle Pešić, Lazar Milosavljević.

Njima će se naknadno u Sportskom centru u Staroj Pazovi priključiti Tomić, Lazarević, Vesić, Stojković, Matijević, Radovanović i Simić koji i dalje imaju obaveze u svojim klubovima. Spisak će na 14 imena biti skraćen pred početak turnira.

Pripreme će biti obavljene u Staroj Pazovi i Vrnjačkoj Banji, a "orlovi" će odigrati i tri pripremne utakmice zatvorenog tipa protiv selekcije Hrvatske.

Ukoliko Srbija ne izbori plasman na Svetsko prvenstvo sa prve pozicije u grupi, tu je i drugo mesto koje vodi u baraž (9. i 12. april).

"Orlovi" će pokušati da se po drugi put u istoriji plasira na planetarno takmičenje u futsalu, pošto su prethodno učestvovali samo 2012. godine na Tajlandu.

Tada je naša selekcija zauzela prvo mesto u grupi, ali je u osmini finala bila poražena od Argentine.