Fudbal

Zaigrao SA Vlahovićem i odmah dao gol - neće se ponoviti 2019. u Italiji

Novi napadač Fiorentine sjajno počeo epizodu na "Artemio Frankiju".

Prošle nedelje, Patrik Kutrone (22) stigao je u Fiorentinu iz Vulverhemptona i odmah je počeo da se isplaćuje.

Mladi italijanski napadač debitovao je u ljubičastom dresu u tandemu sa srpskim centarforom Dušanom Vlahovićem i bilo mu je potrebno 12 minuta da postigne prvi gol. Tako je najavio pobedu u Kupu.

Fiorentina - Atalanta 2:1 (1:0)

Trener tima iz Firence Đuzepe Jakini izveo je na teren ekipu sa dva špica i nije dugo čekao da povratnik iz Engleske prvi put pogodi. Kutrone je doneo "Violi" prednost sjajnim duplim pasom sa asistentom, Brazilcem Dalbertom. Tako je ulepšao svoj prvi meč u novom timu, ali ipak nije sve išlo kako su domaći planirali.

Vlahović je pre pauze imao veliku šansu da duplira vođstvo, ali je dugo čekao da namesti loptu na "jaču" nogu. Prošlosezonski finalista Kupa Italije kaznio je to nakon što je tresao prečku, a strelac je bio Josip Iličić, za izjednačenje - 1:1.

Slovenački fudbaler slavio je gol sa kažiprstom na ustima, čime je utišavao publiku pred kojom je igrao od 2013. do 2017. godine, a koja ga nije dočekala kako je očekivao.

Pri nerešenom rezultatu, Fiorentina je zbog simuliranja ostala bez isključenog defanzivca Hermana Pezelje, ali je ipak pobedila golom Pola Lirole u 84. minutu.

Vlahović je igrao za domaće do 84. minuta, a Nikola Milenković ceo meč.

"Viola" je ovim trijumfom izborila plasman u četvrtfinala Kupa, u kojem je čeka duel protiv Intera. Sa druge strane, Atalanta ipak neće ponoviti sjajnu sezonu od prošle godine, kada je igrala u finalu protiv Lacija.

Pročitajte sve rezultate osmine finala Kupa Italije.