Fudbal

Ćavi: Bilo je prerano da preuzmem Barsu

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Trener katarskog Al Sada i legenda Barselone Ćavi Ernandez pojasnio je zbog čega nije postao šef struke katalonskog giganta.

Ćavi je bio prvi pik čelnika Barselone za novog trenera kluba sa "Nou Kampa", ali su pregovori vođeni u Dohi pre nekoliko dana okončani bez uspeha pa je za novog stratega imenovan Kike Setjen.

"Bilo je prerano da postanem trener Barselone i zbog toga nisam prihvatio ponudu", rekao je aktuelni trener katarskog Al Sada.

"Volim novog trenera Barselone, volim njegov način rada i nadam se da će imati uspeha sa ekipom", rekao je Ćavi, koji je za 17 godina provedenih u Barseloni osvojio 25 trofeja i igrač je sa najvećim brojem odigranih utakmica katalonskog kluba.

On je rekao da su svi u njegovoj neposrednoj okolini znali o pregovorima sa Barselonom.


"Prvo sam obavestio porodicu, a onda igrače Al Sada, pošto su pratili šta se dešava. Tri dana nisam bio u najboljoj poziciji, ali sada sam potpuno koncentrisan na Al Sad", naveo je Ćavi.

Ćavi je 1. jula 2019. godine preuzeo Al Sad iz Katara i u 18 mečeva ostvario 11 pobeda, remi i šest poraza, uz gol razliku 52:34.