Fudbal

Bivši centarfor Zvezde se vratio u Zagreb

Izvor mondo.rs

Iskusni napadač ponovo je zadužio opremu hrvatskog kluba.

Izvor: MN Press

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Đorđe Rakić (34) ponovo će nastupati u Hrvatskoj.

Veteran iz Kragujevca potpisao je ugovor sa Lokomotivom iz Zagreba, za koju je igrao u prolećnom delu pretprošle sezone.

"Dobrodošao natrag u Lokomotivu", saopštio je taj klub u četvrtak na svom zvaničnom sajtu, kao potvrdu dolaska srpskog internacionalaca koji je nastupao za niz klubova u Srbiji i inostranstvu.

Karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca i OFK Beogradu, odakle je prešao u Red Bul Salcburg, a onda je nastavio u Ređini i Minhenu 1860 do selidbe u Aziju. Na drugom kontinentu nastupao je za Al Harafu u Kataru (koju sada vodi Slaviša Jokanović) i Al Arabi iz iste zemlje, a onda se vratio u Srbiju, u Zvezdu.

Među crveno-belima je bio od 2013. do 2015. i sa njima je ostvario najveći uspeh u karijeri - osvajanje Superlige 2014. Posle toga je četiri godine nastupao u Kini, sve do prošlog dolaska u Lokomotivu, 2019.

Nakon polusezone u Zagrebu, nekadašnji član olimpijske reprezentacije Srbije sa Igara u Pekingu igrao je i za Kalamatu. Posle  epizode u Grčkoj vratio se u glavni grad Hrvatske.