Fudbal

"Mahrez se ne povređuje jer nema mišiće u nogama"

Izvor mondo.rs

Šta je Gvardiola mislio kada je ovo rekao? Niko nije siguran...

Najskuplji fudbaler u istoriji Mančester sitija, alžirski ofanzivac Rijad Mahrez (28), tek u poslednjih mesec dana dobija šansu da igra u kontinuitetu, a pravo je pitanje zašto ga je Pep Gvardiola toliko dugo ignorisao.

Mahrez ove sezone igra odlično, zabeležio je devet golova i 13 asistencija, a da mu je Gvardiola ranije dao šansu u startnih 11 - možda im Liverpul ne bi pobegao toliko daleko.


Toga je svestan i katalonski menadžer pošto se na konferenciji za medije suočio sa takvim pitanjem novinara. On je u svom stilu sarkastično objasnio zašto je je Mahrez ove sezone toliko bolji nego godinu dana ranije.

"Razlika je zato što igra više i jer je trener bolji prema njemu", kazao je Gvardiola.

"Nivo na kome sada je igra je neverovatan, on obožava da igra fudbal. Na poslednjoj trećini terena je izuzetan, uvek mislim da može da postigne gol", dodao je Pep Gvardiola, a onda je prokomentarisao i njegovo fizičko stanje, mada niko nije siguran na šta je tačno mislio:

"Pogledajte njegove noge, nemoguće je da se povredi pošto nema mišiće u nogama".

Verovatno je i ovde u pitanju njegov čuveni sarkazam kojim se služi kada želi da pobegne od nezgodnih pitanja novinara u Engleskoj, a koji nisu toliko "blagi" prema njemu.