Fudbal

Afera "CR7": UEFA namestila tim godine i ugurala Ronalda?

Izvor mondo.ba

Britanski mediji tvrde da je UEFA promenila formaciju idealnog tima za 2019. godini kako bi se u njemu našao Kristijano Ronaldo.

UEFA je u sredu objavila idealni tim Lige šampiona za 2019. godinu koji su izabrali navijači na internetu sa čak dva miliona glasova, ali ne može bez frke!

Najboljih 11 čine: Alison Beker (Liverpul) - Trent Alekander Arnold (Liverpul), Mathijs De Liht (Ajaks/Juventus), Virdžil van Dijk (Liverpul), Endi Robertson (Liverpool) - Frenki De Jong (Ajaks/Barselona), Kevin de Brujne (Mančester siti) - Lionel Mesi (Barselona), Robert Levandovski (Bajern), Kristijano Ronaldo (Juventus) i Sadio Mane (Liverpul).


Petorica igrača Liverpula nisu iznenađenje, s obzirom na to da je Klopova ekipa osvojila Ligu šampiona, ali ono što je mnogima zapalo za oko je da su u najboljih 11...

... izabrana čak četvorica napadača (!?).

Britanski mediji tvrde da formacija 4-2-4 nije nikakva slučajnost i da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) u poslednji trenutak morala promeniti "sistem" kako bi Kristijano Ronaldo ušao u idealni tim.

"Dejli Mejl“  je objavio da je napadač portugalske reprezentacije i italijanskog šampiona bio četvrti na listi napadača iza Sadija Manea, Lionela Mesija i Roberta Levandovskog, pa se UEFA odlučila na promenu formacije kako bi Ronalda "ugurala"  u tim godine.

Englezi tvrde kako je prvobitna formacija bila 4-3-3, ali je naknadno iz ekipe izbačen vezista N'Golo Kante (Čelsi), kako bi se promenom formacije otvorilo mesto za Ronalda.

Neimenovani izvor je za "Dejli Mejl" izjavio je da cela ova priča nije dobra za UEFA.

"To je bilo učinkovito lažiranje glasova. Razlog tome je Ronaldova popularnost na višem nivou u organizaciji. Zbog toga se pitate šta još mogu smisliti", rekao je izvor britanskog lista.

Iz UEFA su prilično mlako demantovali ove navode, poručivši da su formacije 4-2-4 sve češće, posebno u reprezentacijama.

"Formacija za ovogodišnju ekipu godine je izabrana tako da odražava glasove navijača paralelno s rezultatima igrača u UEFA takmičenjima", reči su portparola UEFA, koje prenose britanski mediji, a na vama je da li ćete mu verovati.