Fudbal

PANIKA u Engleskoj: Hari Kejn operisan, propušta EURO2020?

Izvor mondo.rs

Nimalo pozitivne prognoze...

Hari Kejn, kapiten reprezentacije Engleske, mogao bi da propusti Evropsko prvenstvo 2020!

Štaviše, kako piše "Dejli Mejl", jedan od najboljih hirurga na Ostrvu saopštio im je da je "malo verovatno da bude spreman da zaigra na EP". Kejnu je inače proteklog vikenda operisana tetivu levog kolena i prve prognoze bile su da će na teren u aprilu, ali izgleda da će pauza potrajati.


Prve sumnje u učešće Kejna na EP izrazio je Žoze Murinjo, mada ga mnogi nisu uzeli za ozbiljno, ali kada takve prognoze stižu od hirurga - to znači da u tome ima istine.

Kris Vilson, hirurg koji je ovaj zahvat izveo na 75 osoba, kazao je da je potrebno šest meseci oporavka, ali da veruje da bi neke njegove kolege dale i optimističnije prognoze. Posebno je naglasio da je za Kejna najvažnije da ne požuri sa povratkom na teren...

"Postoji opasnost od ponovnog povređivanja. Kada nekome operištete tetivu kolena - uvek postoji mogućnost da dođe do nove rupture ako požurite", kazao je poznati hirurg.

Hari Kejn je ove sezone postigao 17 golova za Totenhem, dok u dresu Engleske ima 32 pogotka na 45 nastupa.

Kejn je van terena od 1. januara kada se povredio na meču protiv Sautemptona, a videćemo koliko će ga reprezentacija Engleske čekati i da li će Garet Sautgejt rizikovati da povede svog najboljeg napadača na Evropsko prvenstvo.

"Gordi Albion" je u grupi sa Hrvatskom i Češkom, možda i sa Srbijom ako slavimo u baražu.