Fudbal

Nemanja Radonjić ulepšao pobedu Marseja: Peta, pa gol!

Izvor mondo.rs

Srpski ofanzivac postigao lep pogodak u trijumfu Olimpika u Kupu Francuske.

Nemanja Radonjić postigao je prvi gol u 2020.

Nakon što je krajem novembra ušao u golgetersku seriju od četiri pogotka u pet kola Lige 1, krilni napadač Marseja postigao je ovog petka i svoj prvi u Kupu Francuske. I to veoma lep.

Granvil - Olimpik 0:3 (0:0)

Iako je konačna razlika bila ubedljiva u korist favorita, četvrtoligaš jeste namučio tim iz Marseja. Bilo je potrebno 77 minuta da gosti pogode, posle asistencije veziste Kevina Strotmana i udarca defanzivca Alvara u gužvi u šesnaestercu.

Od tog trenutka Marsej je "prodisao", pa su i navijači velikana sa mnogo manje tenzije gledali kako Radonjić petom usmerava loptu na oko 20 metara od gola, pa je onda levicom šalje u mrežu sa 17 metara, za vođstvo 2:0.

Srpski internacionalac prethodno je bio samo četiri minuta u igri, jer je u 79. zamenio napadača Vensana Žermana.

Nije prošlo mnogo posle Nemanjinog gola, kada je lider gostiju Dmitri Paje postavio konačnih 3:0 za ekipu Andrea Vilaš Boaša i "overio" plasman Olimpika u osminu finala. Narednog rivala saznaće na žrebu, u nedelju ili ponedeljak.

Marsej je 10 puta osvajao trofej kupa i samo je Pari Sen Žermen uspešniji u tom takmičenju, sa 12 trofeja. Poslednji put to je učinio pre više od 30 godina, u sezoni 1988/89.

PSŽ je do prošle sezone osvojio četiri pehara zaredom, ali je krajem takmičarske 2018/19 izgubio u finalu od Rena, koji je aktuelni branilac trofeja.