Fudbal

Debi kakvog nema ni u snovima: Tri šuta za het-trik Dortmundovog čuda!

Izvor mondo.rs

Erling Braut Holand se Bundesligi predstavio na najbolji mogući način.

Dugo se pričalo gde će Erling Braut Holand nastaviti karijeru kada je "zapalio" Evropu svojim izvanrednim partijama u dresu Salcburga, a njegov debi u dresu Borusije Dortmund će ostati upisan u analima.

Norveški napadač je u prvom meču u Bundesligi za 20 minuta postigao het-trik i to iz prva tri šuta koja je imao na utakmici!

Holand je neverovatan učinak napravio na gostovanju Augsburgu u suludoj utakmici na kojoj je viđeno sedam golova u drugom poluvremenu, a tri su bila njegovo delo - za pobedu Borusije 5:3.

Da stvari budu još neverovatnije, Holand je na teren ušao tek u 56. minutu, čime se prvi put predstavio Bundesligi, a nije se dugo čekalo na "eksploziju"!

Sin nekadašnjeg igrača Mančester sitija Alfa Ingea Holanda je već posle tri minuta na terenu zatresao mrežu Augsburga i to iz trećeg dodira sa loptom po ulasku u igru, a sve to na asistenciju Džejdona Sanča.

On je smanjio rezultat na 3:2, da bi posle pogotka Sanča upotpunio preokret lakim pogotkom na prazan gol posle asistencije Torgana Azara.

Već u 79. minutu bilo je 5:3 za Dortmund, pošto je samo 20 minuta od prvog pogotka Holand postigao i treći, ovaj put posle dodavanja Marka Rojsa.

Tri udarca ka golu, sva tri u mreži domaćih... Debi za pamćenje!