Fudbal

MONDO: Sanogo i Zvezda - pregovori traju, opcija je i pozajmica!

Autor Milutin Vujičić

Zbog komplikovane situacije koju ima u klubu, traže se i alternativna rešenja.

Crvena zvezda je ozbiljno zagrizla za Sekua Sanoga!

Defanzivni vezista iz Obale Slonovače označen je kao primarna meta u zimskom prelaznom roku, ali neće biti jednostavno doći do njega zbog komplikovane situacije u njegovom klubu Itihadu, tako da Zvezda traži i "alternativna" rešenja za njegov potpis.


Sanogo je praktično od septembra u sporu sa klubom u koji je stigao samo nekoliko meseci ranije za čak sedam miliona evra, ali je ljubav brzo "pukla".

Itihad je planirao da raskine ugovor sa njim, kako to obično biva u arapskom fudbalu posle promene trenera, ali im je Sanogo poručio da je potrebno da isplate sve preostale obaveze prema njemu kako bi potpisao "ispisnicu" (navodno, ima platu od 2,5 miliona evra godišnje).

S obzirom na to da Crvena zvezda želi da ga dovede, i da on ne želi da raskine ugovor sa Itihadom bez dobijenog novca, ideja šampiona Srbije je da ga dovede na pozajmicu, saznaje MONDO.

Naime, očekuje se da njegov agent i savetnik Đanluka di Domeniko u narednih nekoliko dana sedne za sto sa čelnicima Crvene zvezde i razgovara o ovoj opciji, za koju deluje da su u ovom trenutku zainteresovane sve tri strane.

Najverovatnije je da bi Sanogo i Zvezda postigli dogovor o pozajmici do kraja ove sezone, dok bi posle toga ponovo seli za pregovarački sto sa Itihadom i Di Domenikom.

Prethodno je Sanogo, nekadašnji fudbaler Jang bojsa i Tuna, bio blizu odlaska u Malatiju, gde je transfer ipak propao zbog neslaganja trenera i predsednika kluba, dok su za njega bili zainteresovani i iz Partizana, ali oni nisu želeli da ga preuzmu na pozajmicu bez prava otkupa.

Videćemo u narednim danima da li će Zvezda dobiti prvo pojačanje ove zime, iako je na početku priprema "provučeno" da klub neće dovoditi novajlije.