Fudbal

Pripremao Bufona, Salaha i Modrića, sada će srpske reprezentativce

Nekada je bio deo stručnog štaba u Interu, radio u Rusiji i Ukrajini, a individualno pripremao najveće svetske zvezde. Sada će voditi računa o pripremi srpskih fudbalera.

Izvor: MN Press

Seniorska reprezentacija Srbije u fudbalu od danas je jača za jednog veoma važnog člana. Nije u pitanju novi fudbaler, selektor ili nešto slično, već je postojeći stručni štab pojačan proverenim imenom.

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da je jedan od najpriznatijih evropskih stručnjaka u oblasti pripreme i oporavka sportista Andreja Milutinović novi član FSS-a.

Milutinović je, kako se navodi, potpisao ugovor na četiri godine i obavljaće funkciju koordinatora fizičke pripreme i rehabilitacije A reprezentacije Srbije, kao i svih ostalih reprezentativnih selekcija u FSS.

On je u karijeri, između ostalih, radio i sa Aleksandrom Kolarovim, Dušanom Tadićem, Aleksandrom Mitrovićem, ali i Đanluiđijem Bufonom, Mohamedom Salahom i Lukom Modrićem.

Milutinović je, osim individualnih, imao i klupske angažmane od kojih se svakako izdvaja period koji je proveo u Interu iz Milana. Radio je, takođe, u Metalistu iz Harkova, bio je deo stručnih štabova reprezentacija Rusije i Ukrajine, a pre nekoliko godina imao je angažman i u mladoj reprezenaciji Srbije.

Sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević naveo je da "godine ozbiljnog i uspešnog rada govore o kvalitetu profesora Milutinovića" i dodao da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.

"Imamo veliko poverenje u njegove sposobnosti, uz koje naravno ide i velika odgovornost. Ugovor je potpisan na duži vremenski period u kojem očekujemo da će Milutinović uspostaviti jedan specifičan sistem rada, od najmlađih do A selekcije, a sve sa ciljem da se rad sportskog sektora FSS-a podigne na još viši nivo", rekao je Matijašević.

Naredni izazovu za seniorsku reprezentaciju Srbije su zakazani za mart. Prvo će na gostovanju Norveškoj naš tim igrati polufinale baraža za Evropsko prvenstvo, a ukoliko slavi na tom meču, reprezentaciju očekuje i finale.

Fudbalska selekcija se nije plasirala na kontinentalnu smotru od davne 2000. godine, pa će ovi mečevi biti veliki izazov za selektora Ljubišu Tumbakovića i njegove igrače. U borbi za Evropsko prvenstvo pomoć će imati i od Andreje Milutinovića.