Fudbal

Trener, igrač, kapiten, zaštitnik Simona Minjolea... (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Vensan Kompani se profilisao kao čovek velikog autoriteta još dok je nosio dres Mančester sitija, a i u Belgiji je poštovanje ka njemu ogromno.

Igrao je godinama za Mančester siti, postao jedna od najvećih legendi u istoriji kluba i bio deo najvećih uspeha tog tima. Izgradio je sebi ime, ali još važnije, postao je lider koga poštuju i u drugim sredinama.

Nakon mnogo godina odsustva, prethodnog leta se vratio u belgijski fudbal. Sa Anderlehtom se dogovorio da bude u duploj ulozi, kao trener i kao igrač. Rezultati nisu sjajni, ali ponašanje Kompanija jeste.

U jednom trenutku je zbog loših rezultata ponudio svoju ostavku na mesto trenera, kako bi se fokusirao na ulogu igrača. Sa kapitenskom trakom oko ruke je predvodio Anderleht i za vikend, kada su bili domaćini Klub Brižu, a defanzivac je pokazao zašto je veliki.

Na golu protivničkog tima je bio Simon Minjole, čovek koji se sa Kompanijem poznaje još iz dana provedenih u Engleskoj. Tada su delili megdan kao rivali u okršajima Mančester sitija i Liverpula, sada to rade i u Župiler ligi.

Navijači domaćeg tima su u jednom trenutku počeli da bacaju pirotehniku u teren i to baš kada se Minjole spremao da vrati loptu u igru. Petarde su padale nedaleko od njega, ali je to sve prekinuo kapiten Anderlehta.


Prišao je tribini, opomenuo navijače i zaustavio nerede na stadionu. Posle kraće rasprave, utakmica je mogla da se nastavi. Kompani je obavio teži deo posla, rukovao se sa Minjoleom i prepustio sudiji da da znak za nastavak susreta.

Anderleht je u meču 22. kola imao prednost protiv Klub Briža, ali su na kraju upisali poraz. Ekipa iz Briža je ostala na prvom mestu tabele, sa deset bodova više i utakmicom manje u odnosu na najbliže pratioce. Anderleht zauzima devetu poziciju, što nije rezultat kakvom su se nadali.