Fudbal

Inter pojačava ponudu za Eriksena: Konte baš hoće dansku "desetku"

Izvor Beta

Još jedan napad "nerazura" na vezistu Totenhema.

Dan nakon što je kiksnuo u trci za titulu prvaka Italije, Inter se još žešće bacio u pregovore sa Totenhemom.

Milanski velikan povećao je ponudu za vezistu "pevaca" Kristijana Eriksena (27) i ona sada iznosi 11 miliona funti (skoro 13 miliona evra), uz bonuse.

Skaj Italija" objavio je da je Inter prvo ponudio 8,5 miliona funti, ali da je uprava Totenhema to odbila, pošto želi dvostruko više novca za svog igrača.

Eriksenov menadžer sastaće se u utorak sa čelnicima Totenhema. On je prošle nedelje bio u Italiji, na sastanku sa predstavnicima Intera.

Danas je letos rekao da želi da napusti londonski klub, a njegov ugovor ističe ovog leta i od 1. januara može da pregovara sa stranim klubovima.

Trener Intera Antonio Konte želi ovog meseca da iskoristi tu mogućnost i da što pre dovede i fudbalere Čelsija Olivijea Žirua i Viktora Mozesa.

Podsetimo, bivši kapiten Mančester junajteda Ešli Jang prošlog petka prešao je iz Mančester junajteda u Inter za 1,3 miliona funti i bonuse.

Inter je drugi na tabeli Serije A sa četiri boda manje od prvoplasiranog Juventusa.

Klub sa "Meace" je poslednji put bio šampion Italije u sezoni 2009/2010, kada ga je trener Žoze Murinjo predvodio do čuvene, istorijske "triplete" - titule, Kupa Italije i Lige šampiona.

"Nerazuri" su sada daleko od tih visina, ali očigledno daju sve od sebe.