Fudbal

Savo o Škrbiću: Pravi špic za Partizan, ali nespreman

Autor Vladimir Sukdolak

Trener Partizana ocenio igrača na probi. Zadovoljan je, ali...

Izvor: FK Partizan/MONDO

Miljan Škrbić je napadač kakav je potreban Partizanu. To je posle jednog poluvremena (drugog), koje je protiv Vitorula (1:0) odigrao momak na probi u "parnom valjku", ocena stručnog štaba. Ali...

"Da je u takmičarskoj formi, ne bismo pričali o njemu. Sada bismo već potpisali ugovor", jasan je trener Savo Milošević.

Strateg crno-belih primetio je da Škrbić poseduje kvalitet koji Partizan može da napravi još opasnijim u fazi napada.

"Jako kvalitetan špic, prava 'devetka'. Škrbić razume igru, dobar je na lopti, teško mu je oduzeti loptu, odličan je u skoku. To se videlo danas kada je potpuno nespreman, a zamislite kada bi došao do ritma", rekao je Milošević izveštačima srpskih medija sa priprema Partizana.

"Na ono što mi imamo u prvom timu, na našu brzinu i hitrinu, koju imamo iza njega, takav igrač ume da bude brutalan. Ako on zadrži svaku, odloži, mi bismo postali još opasniji. Škrbić bi bio idealan izbor špica", zaključak je trenera Partizana.

Na pitanje novinara, da li će crno-beli rizikovati i potpisati ugovor sa Škrbićem, Milošević je odgovorio: "Videćemo... Ovo je mišljenje celog stručnog štaba. Vide se neke stvari i prilično je jasno. Postavlja se pitanje koliko ga brzo možemo vratiti takmičarski ritam, a on još nije ni u treningu" .

Poslednjih dana Uroš Vitas se pominje kao jedno od rešenje na poziciji štopera. Piše se da bi već u Antaliji mogao da se priključi ekipi Partizana.

"I to ćemo videti, može da se desi", kratak je bio odgovor Sava Miloševića.