Fudbal

Jačaju veze Tondele i Zvezde: Tomane neće biti JEDINI fudbaler oba kluba

Izvor mondo.rs

Posle OFK Beograda, Crvene zvezde i Spartaka iz Moskve, Marko Petković zaigraće za portugalsku Tondelu.

Izvor: MN Press

Tri godine u OFK Beogradu, četiri u Crvenoj zvezdi, dve i po u Spartaku iz Moskve, pa…

...naredne dve i po u Tondeli.

Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije, Marko Petković, postao je deveto pojačanje portugalskog kluba ove sezone za koje NIJE plaćeno obeštećenje.

Sa svega 16 utakmica za Spartak u prethodne dve i po godine, 27-godišnjak iz Sremske Mitrovice postigao je nedavno dogovor o raskidu saradnje i postao, automatski, velika želja trenera Vojvodine, Nenada Lalatovića, ali...

Ispostavilo se da je Petković umesto povratka u Superligu izabrao selidbu na drugi kraj Evrope i izazov u najjačem rangu portugalskog fudbala. Novi saigrači i trener Naćo Gonzales dočekaće ga kao desetoplasirani tim portugalske Primiere, sa solidnih šest bodova prednosti u odnosu na prvi tim ispod crte, Portimonense.

Španski stručnjak Gonzales u Petkoviću je dobio opciju na desnom boku, na kom je posle nekoliko odlazaka sa stadiona "Žoao Kardoso" ostao usamljen francuski internacionalac marokanskog porekla, Fahd Mufl.

Tondela je prošle sezone izborila povratak u elitni rang, dobrim delom zahvaljujući i golovima Antonija Manuela Fernandeša Mendeša, poznatijeg kao Tomane, koji je dobre igre naplatio 800.000 evra vrednim transferom u Crvenu zvezdu.

Tondela je zbog tog transfera, kasnije, morala na sud.

Tagovi