Fudbal

Treća vezana pobeda Milana: Rebić je Piolijev čovek od poverenja!

Izvor mondo.ba

Hrvatski napadač Ante Rebić je najzaslužniji za treću uzastopnu pobedu Milana u Seriji A.

"Rosoneri" su dolaskom Zlatana Ibrahimovića dobili karakter i sigurnost! Pobeđuju i kad ne igraju dobro, a to je večeras na svojoj koži osetila Breša.

Iako tim iz Milana nije blistao, treća uzastopna pobeda u Seriji A je upisana, pa se pod komandom Piolija tim lagano kreće ka pozicijama koje vode u Evropu naredne sezone!

Možda će vas zanimati

BREŠA - MILAN 0:1 (0:1).

Na stadionu "Rigamonti", domaćin po prikazanoj igri i šansama možda ni nije zaslužio da izgubi, ali je jedna lopta završila iza leđa Jesea Joronena i Milan je stigao do trećeg uzastopnog trijumfa.

Gol odluke pao je u 71. minutu kada se posle gužve u kaznenom prostoru Breše najbolje snašao Samu Kastiljeho, koji je uposlio Antu Rebića u petercu, a hrvatski napadač pogodio mrežu - 0:1.

Bio je to reprezentativcu Hrvatske treći pogodak u poslednje dve utakmice i sve su prilike da se vraća u formu koja ga je krasila u Ajntrahtu, gde je takođe najčešće bio džoker sa klupe.

Zlatan Ibrahimović je u petak imao nekoliko odličnih prilika, koje nije uspio da realizuje, ali je svojim iskustvom doprinio da Milan odnese bodove sa "Rigamontija".


Domaćin takođe nije uspio da u pogotke pretvori nekoliko odličnih šansi, posebno su impresivni bile prilike Dimitrija Bisolija, Sandra Tonalija i Ernesta Torregrosa, koje je majstorski branio Đanluiđi Donaruma, verovatno uz Rebića i Ibrahimovića, najzaslužniji za osvojene bodove Milana.


U finišu su "rosoneri" mogli i do ubedljivijeg trijumfa da je Teo Ernandez bio malo precizniji, međutim, pogodio je prečku. Još jednim dobrim izdanjem ovaj fudbaler je pokazao da je njegov dolazak na sever Italije bila prava odluka i za njega i za milanski tim.


Serija A - 21. kolo

Breša - Milan 0:1 (0:1)
/Rebić 71/

Subota

SPAL - Bolonja (15.00)
Fiorentina - Đenova (18.00)
Torino - Atalanta (20.45)

Nedelja

Inter - Kaljari (12.30)
Od 15.00
Parma - Udineze
Sampdorija - Sasuolo
Verona - Leće
Roma - Lacio (18.00)
Napoli - Juventus (20.45)

TABELA: Juventus 51, Inter 47, Lacio (-1) 45, Roma 38, Atalanta 35, Milan 32, Kaljari 30, Parma 28, Torino 27, Verona (-1) 26, Fiorentina 24, Bolonja 24, Udineze 24, Napoli 24, Sasuolo 22, Sampdorija 19, Leće 16, SPAL 15, Breša (+1) 15, Đenova 14.