Fudbal

Dibala još uvek misli o odlasku: Juventus mora da odluči šta želi od mene

Izvor mondo.rs

Argentinski fudbaler je prethodnog leta bio spreman za selidbu iz Torina, a čini se da ta priča nije završena.

Bio je dečak kada je iz Argentine stigao u Italiju, u Palermu mu je odmah na leđa stavljen veliki teret, ali on uspeva da se izbori sa svim. Paulo Dibala, fudbaler Juventusa, prokrčio je sebi put na veliku pozornicu.

Čak i kada nije bilo sjajno, kada su postojali komentari da je previše plaćen, da ne postiže dovoljno golova i slični, Argentinac je nastavljao da radi. Prethodnog leta kao da ga nisu želeli u Torinu, pa je on bio blizu odlaska.

Totenhem, koji je tada vodio njegov zemljak Maurisio Poketino i Mančester junajted, kom pojačanja u napadu nedostaju, bili su prvi u redu za njegov potpis. Tada se ništa od toga nije desilo, ali će transfer saga ofanzivca potrajati i u narednim godinama.

''Bio sam spreman da odem. Znam da je i klub tako razmišljao. Čekali smo do poslednjih minuta. Imam ugovor na još dve godina, a to nije ni kratak i dug period. Moraće da odluče šta žele da dobiju od mene'', iskren je Paulo Dibala.

Bivši igrač Palerma ima ugovor sa torinskim klubom do leta 2022. godine, pa će, ukoliko želi da zaradi, Juventus morati da ga stavi na transfer listu uskoro. 

''Videćemo kakve klub ima planove. Na njima je da odluče da li odlazim u nekom od prelaznih rokova ili ostajem. Ne znam šta se dešava, situacija se često menja. Ja sam srećan, odlično se osećam u klubu i imam dobar tretman. Dolazak Sarija mi je pomogao, od njega mogu da naučim'', zaključuje argentinski fudbaler.

Paulo Dibala je u klub stigao 2015. godine iz Palerma. Tada je plaćen 40 miliona evra, a tokom prethodnih sezona u italijanskom šampionu je odigrao preko 200 mečeva. Ove sezone je na 26 susreta upisao 11 golova i 10 asistencija.