Fudbal

Mihajlovićeva Bolonja za četiri minuta nokautirala SPAL u Ferari!

Izvor mondo.ba

Izabranici Siniše Mihajlovića prekinuli seriju od tri meča bez pobede i to u komšijskom derbiju u Ferari.

Bolonja je stigla na stadion "Paolo Maca" sa porazom i dva remija u poslednje tri utakmice u Seriji A, ali je u subotu uspela da osvoji sva tri boda i prekine taj negativni niz.

Protivnik je bio SPAL, komšijski tim koji j u poslednjih nekoliko mečeva pokazao znake života. Tim iz Ferare je zaigrao nešto bolje, rešen da pobegne sa dna tabele i do kraja sezone se izbori za opstanak u eliti.

Možda će vas zanimati

SPAL - BOLONJA 1:3 (1:1)

Domaći su u prvom delu bili opasniji, imali više od igre i vođstvo, da bi Mihallovićev tim ekspresno anulirao prednost, a potom u drugom delu za samo četiri minuta matirao protivnika i upisao sedmu pobedu u sezoni.

SPAL je poveo u 23. minutu nakon što je Andrea Petanja oboren u šesnaestercu, iako je sudija Mikel Fabri pokazao da se igra nastavi. Ipak, posle intervencije iz VAR sobe, dosudio je penal, koji je u vođstvo SPAL-a pretvorio najbolji strelac domaćina.

Petanja je poslao Lukaša Skorupskog u jednu, a loptu u drugu stranu - 1:0. Nisu domaći ni stigli da se pošteno obraduju golu, a Bolonja je izjednačila.

Roberto Sorijano je oštro centrirao po zemlji u kazneni prostor, lopta je zakačila kapitena SPAL-a Frančeska Vikarija i završila iza leđa golmana Etrita Beriše - 1:1.

Samo dva minuta kasnije, centarfor gostiju Federiko Santander se našao oči u oči sa Berišom, koji je pravoremenim istrčavanjem skratio ugao, a sudija Fabri, na opšte iznenađenje pokazao ponovo na penal. Međutim, provera u VAR sobi je pokazala da jedanaesterac nije postojao i promenio je svoju odluku.

Tim Siniše Mihajlovića je u nastavku za samo četiri minuta rešio pitanje pobjednika. Preciznije u periodu od 59. do 63. minuta.

Prvo je Musa Berou doveo Bolonju do prednosti lepim udarcem sa desetak metara, da bi četiri minuta kasnije Andrea Poli na drugoj stativi pogodio mrežu završivši lepu akciju Sorijana - 1:3.

Ekipa iz Ferare je uknjižila 14. poraz i ostala u zoni ispadanja. SPAL je u poslednjih pet mečeva uspeo da savlada dva velika favorita, ekipe Torina i Atalante, ali je i to nedovoljno da budu ''iznad crte''.

Serija A - 21. kolo

SPAL - Bolonja 1:3 (1:1)
/Petanja 23 pen - Vikari autogol 24, Berou 59, Pioli 63/

Fiorentina - Đenova (18.00)
Torino - Atalanta (20.45)

Nedelja

Inter - Kaljari (12.30)
Od 15.00
Parma - Udineze
Sampdorija - Sasuolo
Verona - Leće
Roma - Lacio (18.00)
Napoli - Juventus (20.45)

Igrano u petak

TABELA: Juventus 51, Inter 47, Lacio (-1) 45, Roma 38, Atalanta 35, Milan 32, Kaljari 30, Parma 28, Torino 27, Bolonja (+1) 27, Verona (-1) 26, Fiorentina 24, Udineze 24, Napoli 24, Sasuolo 22, Sampdorija 19, Leće 16, SPAL (+1) 15, Breša (+1) 15, Đenova 14.