Fudbal

"Slepi miševi" izujedali tromu Barsu, Setijenova ekipa izgleda loše

Izvor mondo.rs

Nije dobro počelo po novog trenera Barselone, čija se ekipa mučila na sve tri utakmice od dolaska u klub. Ali zato je Valensija odigrala sjajan meč...

Promena nije uspela, Barselona muči više nego pre! Ekipa Valensije iskoristila je očajnu partiju velikog rivala da upiše veliku pobedu na "Mestalji" i otvori put Real Madridu ka prvom mestu u Primeri.

VALENSIJA - BARSELONA 2:0 (0:0)
/Alba ag. 48, Gomez 77/

Kike Setijen je stigao na "Nou Kamp" kao rešenje Barselone za slabije partije pod vođstvom Ernesta Valverdea, ali za sada stvari ne idu u dobrom pravcu sa novim trenerom Katalonaca.

Valensija je dočekala Barsu, ali nimalo nije bila gostoljubiva, jer su u potpunosti nadigrali protivnika i zasluženo slavili. Igrač utakmice bio je Maksi Gomez iako je pretio da bude tragičar, nakon što je njegov jedanaesterac u 12. minutu odbranio Mark Andtre Ter Štegen.

Nemački golman je praktično držao Barselonu u životu i bio je jedan vredan pohvale. Đerar Pike je smotano napravio penal, odbrana je dopuštala previše dobrih prilika "slepim miševima", dok je napadačka igra Mesija i ekipe bila spora, troma i bezopasna.


Valensija je to odmah na startu drugog poluvremena iskoristila. Maksi Gomez je šutirao, lopta se od Đordija Albe odbila u gol i veliko slavlje na "Mestalji" otpočelo.

Nakon primljenog gola, Barsa je uspela tek sporadično da zapreti, a Mesi je jednom čak i pokušavao glavom sa desetak metara.

Maksi Gomez je kaznio lošu odbranu Katalonaca kada je na levoj strani imao dovoljno vremena da usamljen primi loptu, namesti za udarac, a potom i lako savlada Ter Štegena ostavljenog na "vetrometini".

Setijen je tako upisao prvi poraz od dolaska na klupu Barselonu, ali je činjenica da se njegova ekipa ozbiljno mučila i na prva dva meča. Granadu su nekako uspeli da savladaju 1:0, dok su trećeligaša Ibicu na jedvite jade pobedili golovima Antoana Grizmana.

Ipak, ovog popodneva je Francuz ponovo bio neprimetan, Mesi nije uspeo da bolje realizuje poluprilike u kojima se nalazio i to je rezultiralo u četvrtom porazu Barse u Primeri.

Sada je sve na Realu da se eventualnom pobedom nad Valjadolidom "osame" na vrhu Primere...

Sve rezultate i tabelu Primere možete da pogledate ovde.