Fudbal

Prva postava Partizana "punim gasom" – pobeda "parnog valjka"!

Autor Vladimir Sukdolak Izvor mondo.rs

Partizan bolji od Ružomberoka u test meču na pripremema u Antaliji. Odlično poluvreme "parnog valjka", debi Bojana Matića.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

/Izveštač MONDA sa priprema Partizana u Antaliji - Vladimir Sukdolak/

Fudbaleri Partizana u nedelju su imali poslednji test meč pred povratak u Beograd iz Beleka, gde su pretodne dve nedelje odradili prvi deo zimskih priprema. Crno-beli bili su bolji od četvrtoplasiranog tima slovačke Fortuna lige Ružomberoka 2:1 (2:0).

Trener Savo Milošević mogao je da bude zadovoljan onim što je video u prvom delu meča, kada je na teren istrčao najjači sastav "parnog valjka" u ovom trenutku.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Igrali su još: Popović, Brežančić, Vujačić, Šćekić, Smiljanić, F. Stevanović, L. Pavlović, Matić, Ivanović i Knežević.

Ružomberok je praktično punih 45 minuta bio bez šuta prema Vladimiru Stojkoviću, dok je Partizan napadački delovao vrlo agresivno i opasno. Akcije su bile tečne i jednostvane, a takva igra krunisana je golovima Sejdube Sume u 19. i Mateja Čurme u 25. minutu (autogol).

Slovaci su uspostavili ravnotežu u drugom delu, bili su čak i opasniji, ali tek pošto je Milošević izvršio nekoliko izmena na poluvremenu.

Jedini pogodak Ružomberok je postigao u 50. minutu, kada se posle kornera odlično snašao Šetfan Gerec.

Utakmica u nedelju bila je poslednja radna obaveza za fudbalere Partizana u prvoj fazi priprema. Crno-beli se u ponedeljak vraćaju u Beograd, dobili su dva slobodna dana, a onda sledi put u Katar, gde će od 1. do 9. februara odmeriti snage sa ruskim premijerligašima – Rostovom, Lokomotivom i Spartakom.

Milošević protv Slovaka nije mogao da računa na povređenog Alaksandra Lutovca, a duel su propustili Lazar Marković i Nikola Lakčević zbog sitnih povreda.

Debi u crno-belom dresu upisao je Bojan Matić.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Na klupi: Popović, Brežančić, Vujačić, Šćekić, Smiljanić, F. Stevanović, L. Pavlović, Matić, Ivanović.

RUŽOMBEROK: Krajčirik, Kojnok, Čurma, Maslo, Tvardžik, Mojžiš, Kostadinov, Mudri, Takač, Almasi, Novotni.

Na klupi: Fruhvald, Jedinak, Holub, Mrva, Kmet, Gerec, Žigmund, Kružliak, Almaski, Kudlička.

NAJZANIMLJIVI DETALJI:

KRAJ - POBEDA PARTIZANA 2:1!

- Zablistao je Partizan u 79. minutu. Matić je odlično prihvatio loptu i prosledio je do Ivanovića. Napadač crno-belih je vrlo lepo petom proigrao Smiljanića, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali se isprečila stativa.

- Velika šansa za Slovake u 75. minutu da izjednače. Imao je sreće Partizan...

- Bojan  Matić je u 70. minutu imao piliku za crno-bele, prvu u drugom delu, ali je loše šutirao.

Od 62. minuta na terenu su Smiljanić, Matić, Vujačić i Lazar Pavlović. Od startera su ostali Miletić i Strahinja Pavlović.

- Dosta bolja igra Ružomberoka u prvih 15 minuta drugog dela.

GOOOL - 2:1!


Rožomberok je smanjio prednost Partizana u 50. minutu. Gužvu u kaznenom prostoru crno-belih iskoristio je Štefan Gerec, sačekao je loptu na drugoj stativi i rutinski je poslao iza leđa Aleksandra Popovića.

-Od početka drugog poluvremena igraće Popović, Brežančić, Šćekić, F. Stevanović i Ivanović.

Kraj prvog poluvremena. Vrlo dobro izdanje Partizana krunisano je vođstvom 2:0. Strelci su bili Sejduba Suma u 19. i Matej Čurma (autogol) u 25. minutu.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- Natho je presekao napad Ružomberoka na polovini terena, ulsedila je kontra "četiri na dva", međutim, Sadik je želeo sam da završi napad, a njegov šut je završio preko prečke.

- Vrlo jednostavna i tečna igra Partizana. Crno-beli imali su novu šansu u 38. minutu, Suma je pronašao Bibrasa Natha, koji je mogao i iz prve da šutira malo iskosa sa leve strane, na 15-16 metara od gola. Ipak, Izraelac je primio loptu i onda je po zemlji poslao pored stative.

GOOOL - 2:0!

Za samo pet minuta Partizan je postigao dva gola. Još jedna lepa akcija, koja je započeta sa polovine "parnog valjka", a završena tako što je Matej Čurma, igrač Ružomberoka bio prinuđen da posle šuta Nemanje Miletića pogodi sopstvenu mrežu. Protok lopte bio je odličan, tečan - sve do asistencije Zorana Tošića i šuta desnog beka crno-belih. U toku je bio 25. minut.

GOOOL- 1:0!


Partizan vodi od 19. minuta! Vrlo lepa akcija, Sadik je odigrao za Asana, koji je vratio loptu do napadača, a NIgerijac je spremio za Sejdubu Sumu na ivici kaznenog prostora. Usledio je lepo plasiran šut u gornji levi ugao gola Ružomberoka!

- Šut Takume Asana iskosa sa leve strane u 14. minutu, ali je pogodio spoljni deo mreže. Ponovo je pokušao Japanac, ovaj put je gađao drugi ugao i nije uspeo.  

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- Ističe 12. minut. S lupe Partizana se čuje: "Potreban nam je dug napad, da preuzmemo inicijativu". Osim prilike za Tošića na početku utakmice, za sada je mirno na terenu hotela "Sueno".

- Posle nepunih 100 sekundi igre, Partizan je imao veliku priliku. Umar Sadik je lepo prihvatio loptu na grudi na oko 30 metara od gola Slovaka, povukao ju je po desnoj strani i servirao je Zoranu Tošiću. Vezni fudbaler crno-belih, međutim, nije uspeo da je zahvati.

- Utakmica je počela.

- Lazar Marković i Nikola Lakčević (sitne povrede) utakmicu će pratiti s tribine.