Fudbal

Cilj bio opstanak - Lazovićevoj Veroni sad ni Evropa nije daleko

Izvor mondo.ba

Srpski internacionalac asistencijom učestvovao u pobedi nad Lećeom. Parma sigurna protiv Udinezea. Duel za zaborav Sampdorije i Sasuola.

Na početku sezone cilj je bio isključivo opstanak, ali 17 kola pre kraja Verona srpskog reprezentativca Darka Lazovića možda sanja i druge snove.

Posle nedeljnog trijumfa, ona se nalazi na sjajnom devetom mestu, uz samo dva boda manje od evro-vize.

Pored ovog meča u terminu od 15:00 odigrana su još dva susreta, a u borbu za Evropu će i Parma. ''Krstaši'' su slavili danas, dok se meč Sampdorije i Sasuola neće dugo pamtiti.

VERONA – LEĆE 3:0 (2:0)
/Davidovič 19, Pesina 34, Pacini 86 pen/

Da će upisati treći trijumf na poslednje četiri utakmice, tim sa "Bentegodija", koji je u ovom trenutku peti najbolji domaći tim u ligi i čak 14 bodova udaljen od zone ispadanja, nagovestio je u 19. minutu.

Migel Veloso je izveo korner sa leve strane, a poljski defanzivac Pavel Davidovič, kojeg je u prošlom kolu VAR "izvukao" od crvenog kartona, beži poslednjoj liniji i udarcem glavom matira Gabrijela.

Brazilski čuvar mreže je osam minuta kasnije morao da se preseli na klupu zbog povrede, ustupivši svoje mesto Mauru Vigoritu, koji je, kao i Gabrijel, bio primoran da vadi loptu iz svoje mreže.

U 34. minutu meča je Darko Lazović uputio idealan centaršut sa leve strane, a Mateu Pesini nije preostalo ništa drugo nego da se "pokloni" i, kao i Davidovič kod vodećeg pogotka, udarcem glavom odvede svoj tim do prijatne prednosti, koja je do kraja susreta uvećana za još jedan gol.

Dogodilo se to u 86. minutu, kada je Đampaolo Pacini materijalizovao jedanaesterac koji je skrivio Vigorito.

Kako smo već rekli, ekipa Ivana Jurića je upisala treću pobedu na poslednja četiri meča u italijanskom šampionatu i "preotela" je epitet najprijatnijeg iznenađenja prvenstva Kaljariju. Ona trenutno ima samo dva boda manje od tima sa Sardinije, koji u svojim rukama trenutno drži poslednju kartu za Evropu.

Sa Kaljarijem se danas izjednačila Parma, koja kao da se dogovorila sa Veronom kada će postići pogotke.

I na stadionu "Enio Tardini" mreža gostujuće ekipe tresla se u 19. i 34. minutu prvog poluvremena!

Ekipu Fabija Liveranija, koja ima samo bod više od timova u zoni ispadanja, prvi put je nadmudrio Rikardo Galjolo, a potom i Dejan Kuluševski, koji je, podsetimo, nedavno potpisao višegodišnji ugovor sa Juventusom.

Bio je to peti ovosezonski gol fudbalera koji će u april proslaviti 20. rođendan, a jedini fudbaler u svim ligama petice koji je mlađi od Kuluševskog, a koji je u tekućoj sezoni postigao pet i više pogodaka je – norveški vunderkind Erling Braut Holand.

Fudbalsku "uspavanku" su danas na stadionu "Luiđi Feraris" priredili Sampdorija i Sasuolo.

Trenutak koji zaslužuje da se spomene dogodio se u 26. minutu, kada je direktan crveni karton kao poslednji igrač odbrane dobio Sasuolov Federiko Peluzo zbog prekršaja nad napadačem Sampe Manolom Gabijadinijem. Osim toga, ništa!

Rezultate ove runde, izveštaj sa meča Intera i Kaljarija, kao i tabelu Serije A pogledajte na linku.