Fudbal

Degenek o transferu u Kinu: Ne znam za to

Autor Jovan Terzić

Štoper Crvene zvezde istakao da ima važeći ugovor i da je srećan u klubu, ali i nije demantovao mogućnost da dođe do odlaska.

Izvor: MN Press

/Od novinara MONDA iz Turske/

Odlazak Marka Marina ove zime prilično je iznenadio navijače Crvene zvezde, a isto bi moglo da bude i ukoliko klub napusti Miloš Degenek. 

Pouzdani štoper pre samo šest meseci vratio se iz Saudijske Arabije, u koju je otišao posle samo šest meseci od dolaska u klub, pa bi novi transfer bio svojevrstan presedan. 

Reprezentativac Australije razgovarao na tu temu je sa srpskim novinarima koji u Antaliji prate pripreme Zvezdinih fudbalera.

"Ja imam ugovor sa Zvezdom još tri i po godine. Ne znam da ima nekog interesovanja, ne čitam novine. Kada stigne ponuda, ako stigne, razmisliću. I ja i klub. Sa Zvezdom sam dva puta igrao Ligu šampiona, budim se srećan i lepo mi je ovde. Nije sve u parama", rekao je Miloš Degenek. 

Na konstataciju da je možda još rano za odlazak u Kinu, jer može da igra u jačim ligama, nije se u potpunosti složio.

"Obično se kaže da ima vremena za Kinu, da može tamo i posl 30. godine, ali vi niste svesni koliko je dobar fudbal u Aziji, koji je sve tamo moćno. Znam da mislite da je zezanje, ali ima tamo sjajnih igrača. Ne možeš da biraš i kažeš kako ćeš ići tamo sa 30 godina, kada se dešava i da neko u tim godinama potpiše za Romu ili Lacio".

Zanimljivo je da iako je dvaput igrao Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, Degeneku su ovo prve pripreme u crveno-beloj opremi.

“Uvek sam dolazio kada je sezona već počinjala. Nismo imali vremena da se bavimo raznim stvarima na treningu”, konstatovao je.

Ovaj put je drugačije, pa je od početka pod komandom Dejana Stankovića, koji je po završetku prvog dela sezone zamenio Vladana Milojevića.

“Milojević je čovek koji je doneo Zvezdi Ligu šampiona i Ligu Evrope. Sa Dekijem se vidi italijanski stil, želi da defanziva bude upakovana. Kao igrač je osvojio sve što je mogao. I svaka mu čast na tome, on je veliko ime i karakter. . Kada sedi za stolom i večera možeš mnogo da naučiš od njega. Pokušavamo sve da izvučemo od njega, o njegovom iskustvu, bivšim saigračima. Od srca mu želim da što bolji bude kao trener".

Osvrnuo se i na dolazak Sekua Sanoga, novog defanzivnog veziste crveno-belih.

"Super deluje, govori dva-tri jezika i vidi se da ima veliko iskustvo. Igrao sam protiv njega u Saudijskoj Arabiji", podsetio je.

Degenek je istakao da se u Zvezdinom timu nije izgubila strast, iako je u pojedinim utakmicama ove, ali i prošle sezone tako delovalo.

"Uvek je bilo strasti u Zvezdinoj svlačionici. Vama možda deluje drugačije jer niste stalno sa nama, ali među Zvezdinim igračima uvek ima strasti", naglasio je. 

Štoper Crvene zvezde govorio je i o pogibiji Kobija Brajanta: