Fudbal

Siniša Mihajlović ponovo u bolnici

Izvor mondo.rs

Srpski stručnjak je primljen u bolnicu kako bi bio podvrgnut antivirusnoj terapiji.

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović je prošlog jula saznao da boluje od leukemije, a nakon toga je prošao dug proces lečenja i oporavka. Trener Bolonje je sada ponovo primljen na lečenje.

Ovoga puta će biti podvrgnut antivirusnoj terapiji, koja je neophodan korak nakon transplatacije koštane srži, saopšteno je u italijanskom klubu.


Tri puta je nekadašnji fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde i nekoliko italijanskih klubova boravio u bolnici zbog primanja hemoterapije, a nakon toga je usledila transplatacija koštane srži. Bolest je otkrivena pred početak tekuće sezone, na redovnim kontrolama u klubu.

"Gospodin Mihajlović je primljen jutros na hematološki institut na antivirusno lečenje, neophodno posle transplantacije koštane srži. Medicinsko osoblje veruje da bi dužina ovog boravka u bolnici trebalo da bude kraća od prethodnih", navela je Bolonja u saopštenju.

Siniša Mihajlović je, uprkos procenama lekara, nekoliko puta bio na klupi svog tima, koji ove sezone igra odlično u Seriji A. Nakon što ih je u prethodnom prvenstvu spasao ispadanja, fudbaleri Bolonje danas nisu ni blizu opasne zone.

Meč koji je odigran prethodnog vikenda protiv SPAL-a u Ferari, Siniša Mihajlović je počeo na tribinama, zbog jake kiše koja je padala. Kada se vreme popravilo, on je sišao na klupu odakle je pratio ostatak meča u kom je Bolonja slavila (3:1).

Ranije je bivši selektor Srbije znao da oduševi fudbalski svet nekim hrabrim potezima, poput onog da se sam preveze na gostovanje Bolonje ili da bude na klupi svog tima i pored toga što lekari nisu bili sigurni da je to dobra ideja. Sve to je ulilo njegovim igračima dodatnu snagu u ovoj sezoni.