Fudbal

Čukarički se pojačao u Novom Sadu

Izvor mondo.rs

Vinsent Eze se već priključio pripremama "brđana".

Izvor: MN Press

Čukarički je dobio novo pojačanje. Mladoj ekipi Aleksandra Veselinovića pristigla je "sveža krv" i to jedno poznato lice - Vinsent Eze.

Dosadašnji fudbaler Vojvodine novi je igrač tima sa Banovog brda.

Nigerijac, koji ove godine puni 27 godina, potpisao je ugovor sa "brđanima" i već u ponedeljak uveče se priključio ekipi na pripremama na Kipru, saopštio je FK Čukarički.

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović rekao je u razgovoru sa saradnikom MONDA Nebojšom Petrovićem da od Ezea očekuje da se brzi uklopi u novu sredinu i da već poznaje ovdašnju sredinu.

"Pre dve godine sam sarađivao sa Ezeom i imali smo odličnu saradnju. On je igrač kojeg ljudi iz kluba i ja veoma cenimo i poštujemo. Verujem da će nam u našem sistemu rada i igre dosta pomoći i da ćemo njegovim kvalitetima dobiti na raznovrsnosti u igri, pošto možemo da ga koristimo na više pozicija u ofanzivnom delu tima. Pošto je potpisao ugovor na nekoliko sezona, mislim da će FK Čukarički imati mnogo koristi od njega", rekao je Veselinović.

"Ono što je nama važno je da pre svega vodimo računa da novi igrači budu ličnosti koje se uklapaju u sve ono što je karakteristično za naš tim", dodao je trener Čukaričkog.

Eze je karijeru poćeo u Nigeriji, da bi potom nastupao u dva turska i tri kiparska kluba. Usledio je dolazak u Srbiju, prvo u Metalac iz Gornjeg Milanovca, a onda i Vojvodinu.

Sada je pred njim novi izazov, a Nigerijac je drugo zimsko pojačanje Čukaričkog. Pre njega u klub je iz belgijskog Mehelena stigao bivši omladinac Crvene zvezde Milan Savić.

Eze je u dresu Vojvodine ove sezone upisao 17 nastupa, a postigao je tri gola i zabeležio dve asistencije.