Fudbal

120 minuta drame za dva spektakla u polufinalu: Igraće Milan i Juventus!

Izvor mondo.rs

Pre utakmice, tokom minute ćutanja, Milan je emitovao poseban video posvećen Kobiju Brajantu - jednom od svojih najslavnijih navijača, kom su navijači posvetili nekoliko transparenata.

Šansu koju mu povremeno u Kup utakmicama pruža Valter Macari, Glejson Bremer iskoristio je na najbolji način ovog utorka uveče pred 36.462 ljudi na "San Siru".

Tri dana posle istorijskih 0:7 kod kuće protiv Atalante u Seriji A, trener "bikova" odlučio se za hazarderske zamisli u četvrtfinalnom okršaju Kupa Italije i slanjem brazilskog štopera napred u gotovo svakoj šansi za kontru uspeo rano vođstvo "rosonera" da preokrene u umalo zakazan gradski derbi sa Juventusom u polufinalu.

Međutim, Stefano Pioli imao je odgovor na ovu zamku dugogodišnjeg rivala.

Izvor: Marco Alpozzi/LaPresse

semafor

1:0 - Bonaventura (12)

1:1 - Bremer (34)

1:2 - Bremer (71)

2:2 - Čalhanoglu (91)

3:2 - Čalhanoglu (106)

4:2 - Ibrahimović (108)

Dve utakmice sa šampionom u borbi za finale na "Olimpiku" neće igrati bordo, već crno-plavi tim: Milan - Torino 4:2, 2:2 (1:1) u 120 minuta drame u kojoj je Hakan Čalhanoglu na surov način oteo 22-godišnjem Brazilcu epitet junaka meča, a Pioli "nokautirao" Macarija taktičkim krošeom iz kontre u nastavku.

Videvši da njegova startna postava priziva eliminaciju u jedinom takmičenju u kom ima kakvu-takvu šansu ove sezone, Pioli je u periodu od 65. do 81. minuta napravio tri izmene - Zlatan Ibrahimović za Kšištofa Pjonteka, Rodrigo Leao za Đakoma Bonaventuru i Čalhanoglu za Radeta Krunića - čime je započet povratak Milanista u utakmicu u kojoj su dve brze akcije gostiju dovele do preokreta nakon ranog vođca i gola Bonaventure u 12. minutu.

U kontri na asistenciju i Simonea Verdija u 34. i polukontri na dodavanje Olea Ejne u 71. minutu, "la granata" je efektno kaznila promašaje Milana u međuvremenu i stigla na minut-dva od proboja među četiri najbolja tima, gde su od prošle nedelje čekali Juventus i Napoli.

Ipak, u prvom minutu nadoknade, Samu Kastiljeho je posle glavometa u kaznenom prostoru rivala odigrao pas "na kapicu" ka Čalhanogluu, a levonogi bombarder - uz pomoć Nikolasa Nkulua - poslao loptu pored Salvatorea Sirigua u mrežu i umesto kraja, odsvirao početak prvog produžetka.

Da li bi Sirigu odbranio udarac 25-godišnjeg Nemca turskog porekla? Moguće, jer je lopta posle kontakta sa Nkuluom napravila taman takav luk da "zaobiđe" bivšeg reprezentativca Italije.

Trofeji:

13 – Juventus

09 – Roma

07 – Inter

07 – Lacio

06 – Fiorentina

05 – Torino

05 – Milan

05 – Napoli

04 – Sampdorija

03 – Parma

02 – Bolonja

01 – Vićenca

01 – Atalanta

01 – Venecija

01 – Đenova

01 – Vado

Demoralisani Torinezi izdržali su prvih 15 minuta, kada je Pioli iskoristio pravo da napravi i četvrtu izmenu, a ispostavilo se da je Frenk Kesi u prvoj akciji posle ulaska sa klupe povukao kontru sa polovine Milana i asistirao Čalhanogluu koji je, ovog puta iskosa sa leve strane, i drugi put "zategao" mrežu podno južne tribine "San Sira", na kojoj se nalaze najvatreniji tifozi slavnog kluba koji u vitrinama ima više pehara za prvaka Evrope nego osvajača Kupa.

Šansu da šesti put u istoriji osvoje "kopu", "rosoneri" su potvrdili u 108. minutu u još jednoj akciji Piolijevih "džokera" - Leao je asistirao, a Ibrahimović drugi pogodak od povratka u Italiju.

Čalhanoglu je ove sezone imao jedan gol i jednu asistenciju i to na istom meču, u remiju sa Lećeom kod kuće (2:2), još sredinom oktobra.

Milan i Juventus sastaće se 12. februara u Milanu, pa 4. marta u Torinu, kada ćemo saznati i ime drugog putnika na rimsko finale zakazano za 13. maj. Ono što navijači milanskog kluba neće želeti da čuju u najavi ovog dvomeča je da je Juventus pobedio u 18 od poslednjih 20 derbija u svim takmičenjima.

U međuvremenu, ostalo je samo da saznamo protiv koga će se Napoli boriti za odlazak u prestonicu - Intera ili Fiorentine.

Pre utakmice, tokom minute ćutanja, Milan je emitovao poseban video posvećen Kobiju Brajantu - jednom od svojih najslavnijih navijača, kom su navijači posvetili nekoliko transparenata.

Milan: Donaruma - Konti, Kjer, Romanjoli, Ernandez - Kastiljeho, Krunić (od 82. Čalhanoglu), Benaser, Bonaventura (od 76. Leao) - Rebić (od 106. Kesi), Pjontek (od 65. Ibrahimović). Trener: Pioli.

Torino: Sirigu - Ico, Nkulu, Bremer (od 83. Điđi) - De Silvestri (od 112. Vojinović), Lukić, Rinkon (od 112. Laksalt), Ejna - Berenger (od 90. Miliko), Verdi – Beloti.

Rezultati četvrtfinala:

21. januar

Napoli - Lacio 1:0 (1:0)
/Insinje 2/

22. januar

Juventus - Roma 3:1 (3:0)
/Ronaldo 25, Betankur 38, Bonući 45+2 - Bufon ag 50/

utorak

Milan - Torino 4:2, 2:2 (1:1)
/Bonaventura 12, Čalhanoglu 90'1, 106, Ibrahimović 109 - Bremer 34, 71/

sreda

Inter - Fiorentina 20.45

Parovi polufinala:

Napoli – Inter/Fiorentina
Milan – Juventus

*napomena: samo u polufinalu biće odigrane dve utakmice, 12. februara i 4. marta.

Finale je zakazano za 13. maj na "Olimpiku".