Fudbal

"Ne idi, ostani moj" - Solksjer i dalje računa na Matića

Izvor mondo.rs

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer potvrdio da klub nudi produžetak ugovora Nemanji Matiću.

Ugovor srpskog reprezentativca sa Mančester junajtedom ističe za pet meseci, pa se engleskom klubu, svakao, ne isplati da Matića pusti tek-tako, bez penija obeštećenja.

Pričalo se da bi 31-godišnji Matić već ove zime mogao da ode iz Junajteda, ali po svemu sudeći to se neće desiti. Njegov trener Ole Gunar Solksjer je potvrdio da su pregovori kluba i Matića oko produžetka ugovora u toku.


Navijači Junajteda su gotovo ravnodušni (bar sudeći prema komentarima na društvenim mrežama): "Dobro, nije loše za još šest meseci, godinu dana".

Matić se praktično od početka sezone dovodi u vezu sa odlaskom sa Old Traforda i brojnim evropskim klubovima, a nedavno se i Čikago fajer zainteresovao. U međuvremenu su se stvari u Mančesteru iskomplikovale i Ole Gunar Solskjer je izjavio da je Matić potreban inače "ogoljenom" veznom redu "crvenih đavola".

Povrede veznih fudbalera Skota Mektominija i Pola Pogbe primorale su Solksjera da stavi Matića među startere u poslednjih devet utakmica. Zanimljivo, na početku sezone, Matić je u samo dva premijerligaška meča bio među prvih 11.