To je vest! Proleter "srušio" lidera Ukrajine!

Ekipa iz novosadske Slane bare pobedila Šahtjor.

MONDO/J. Terzić

Rezultat u prijateljskim utakmicama po pravilu je u drugom planu.

Ali…


Kada ekipa koja se bori za opstanak u Superligi pobedi favorita za osvajanje ukrajinskog šampionata i klub koji i u Evropi godinama unazad predstavlja nešto više, onda je to vest!

Proleter iz Slane bare bio je bolji od Šahtjora – 1:0!

Ni činjenica da su "rudari" igrali sa drugim timom, sa tek par startera, Teteom i Detinjom, ne umanjuje uspeh Novosađanja. Trener Proletera Branko Žigić, rođeni brat čuvenog centarfora Nikole, imao je razloga za zadovoljstvo.

Posle meča čestitao je svojim pulenima.

"Ovde smo već tri dana, trebalo je da igramo sa nekom drugom ekipom iz Ukrajine, ali je došlo do promene plana. Dobili smo mnogo jačeg rivala. Igrali smo letos sa Šahtjorom na pripremama u Austriji, poraženi smo ubedljivo (0:3), ali smo očigledno ostavili odličan utisak, čim su nas zvali ponovo. Mogu da čestitam svim igračima. Jeste da ovo nije bio prvi tim Šahtjora, ali i mi smo mnogo kombinovali", rekao je Žigić.

Gol za pobedu postigao je Uglješa Radinović u 50. minutu.

"Znate kako mi smo drugi klub u gradu. Mnogo će nam značiti ovaj trijumf nad Šahtjorom… Velika je to stvar za naš klub. Opet, opstanak je prioritet. Došao sam posle devet kola i naravno da očekujem da tim u drugom delu sezone izgleda bolje i taktički i fizički", rekao je mladi trener.


Branko je pričao i o bratu Nikoli.

"Svako ima svoj put. Nikola je upisao profi licencu, pomagao je Krstajiću i sada Tumbakoviću. Nije sebe video kao trenera posle igračke karijere, ali je sada sve drugačije. Nadam se da će pomoći nacionalnom timu da se domogne Prvenstva Evrope", rekao je Branko Žigić.

Finiš utakmice između Proletera i Šahtjora gledali su i fudbaleri Crvene zvezde.