Fudbal

Ovako je Partizan ispratio Vulićevića u penziju - postaje trener (VIDEO)

Autor Vladimir Sukdolak

U Partizanu danas ispraćaj u penziju. Bivši kapiten crno-belih Miroslav Vulićević okončao karijeru u 35. godini. Dobio je dres i umetničku sliku. "Nisam želeo da posle Partizana idem u manji klub, sa manjim ambicijama. Nisam želeo da mi se fudbal smuči", kaže on.

Izvor: MN Press

Miroslav Vulićević odlazi u penziju sa dve titule prvaka Srbije i četiri trofeja u nacionalnom kupu.

U 35. godini je odlučio da prestane da igra, nakon što je bilo već izvesno da u trenutnom sastavu crno-belih za njega nema mesta ili se na njega ne računa.

"Realno sam sagledao stanje, temeljno obradio situaciju i doneo odluku. Videli ste i sami da poslednjih šest meseci nisam igrao. Seo sam sa ljudima iz kluba, sve sabrao, oduzeo. Nisam želeo da posle Partizana idem u manji klub, sa manjim ambicijama. Nisam želeo da mi se fudbal smuči. Mislim da sam doneo najbolju odluku", rekao je na početku svog prvog obraćanja novinarima kao fudbaler penzioner.

Vulićevića čeka novi izazov - trenerski poziv. Za početak će raditi u Omladinskoj školi.

"Ostavili su mi mogućnost da uđem u Školu. Imao sam sastanak sa direktorom Vanjom Radinovićem i dogovorili smo kako ćemo dalje. Još nisam spreman da preuzmem neku selekciju, generaciju. Polako učim, pomagaću u radu sa svim selekcijama, da idem na treninge...".

Savete mu je dao i dugogodišnji klupski drug i takođe novopečeni penzioner Saša Ilić.

"Pričao sam sa Sašom, čujemo se često. Rekao sam mu svoju odluku, dao mi je podršku. Pričao sam i sa Igorom Duljajem, on mi je dao puno korisnih saveta. Rekao mi je da će mi prvih šest meseci biti sve novo. Vulićević trenutno ima B licencu, uči sa A, a namerava da stigne do vrha - profi licence.

Najlepše uspomene iz Partizana nosi iz sezone 2016/2017, kada je sa crno-belima osvojio "duplu krunu".

"Dosta lepih trenutaka pamtim. Gol Steaui manje više, ali je duboko u srcu urezana sezona u kojoj smo osvojili 'duplu krunu'. To je epski uspeh, ona proslava, vožnja kroz grad...".

Predsednik Partizana Milorad Vučelić imao je samo reči hvale za Vulićevića.

"Malo je igrača poput Vulete, koji su igrali za Partizan posvećeno i samopregorno, uložili sebe celog. Vulićević je borac koji zna da igra fudbal. Mogao je još koju godinu da bude na terenu, ali je rešio da okonča karijeru. Mnogo je dao klubu i Partizan je njemu uzvratio. On će nastaviti da bude deo Partizana, radiće u Omladinskoj školi, što govori o želji da bude tu. Dragi prijatelju, želim to prijatan boravak u igračkoj penziji, ujedno dobrodošlicu na novi posao", rekao je Vučelić.

OVAKO JE DANAS BILO U PARTIZANU

NA POKLON JE DOBIO DRES

FOTOGRAFIJE