Fudbal

Voša uigrava novi tandem napadača: Pao je Rapid

Izvor mondo.rs

Najnovije pojačanje Novosađana polako opravdava svoj dolazak.

Izvor: MN Press

Vojvodina se može pohvaliti rezultatima prvih provera u Turskoj.

Posle remija protiv Šahtjora, ekipa Nenada Lalatovića ostvarila je pobedu protiv rivala iz Austrije, u utakmici u kojoj su strelci bili igrači koji bi mogli da čine tandem u narednoj polusezoni:

Vojvodina - Rapid 2:0 (1:0)

Golovima Momčila Mrkaića, centarfora koji je došao kao zamena za Bojana Matića, kao i oporavljenog Nemanju Čovića, Novosađani su savladali Bečije, za nastavak priprema u dobrom raspoloženju.

Mrkaić, koji je dugo bio Lalatovićeva želja, postigao je gol u 29. minutu, prihvativši pre udarca odlično dodavanje veziste Nikole Drinčića. Lopta je otišla u prazan prostor, a Mrkaić je rutinski u šesnaestercu savladao golmana.

Posle toga nije bilo previše uzbuđenja do 59. minuta, kada je pogodio i Čović.

Ofanzivac koji je u klub došao prošlog leta, pa odmah doživeo tešku povredu, dao je gol jer je bio na pravom mestu da ubaci odbijenu loptu u mrežu. Prethodno je šutirao Dejan Zukić, kome je Jovan Kokir potom asistirao za još jednu šansu, ali je golman Rapida ponovo bio na mestu.

Ekipe su odigrale meč u ovim sastavima:

Vojvodina: Rockov (od 46. Simić) – Stojković (od 46. Bjeković, od 82. Mirić), Đurić (od 46. Andrić), Saničanin (od 46. Stojsavljević), Devetak (od 46. Đorđević) – Drinčić (od 46. Đurišić), Topić (od 46. Zukić) – Vukadinović (od 46. Đuričin), Bojić (od 46. Kokir), Gemović (od 46. Nešković) – Mrkaić (od 46. Čović, od 71. Mladenović).

Rapid: Noflah (od 46. Gartler) – Murg, Grahovac, Hofman, Grajml – Kara, Arase, Hajdari, Šuster – Božić (od 71. Savić), Vunš (od 71. Demir).

Sledeću, treću proveru u Turskoj Vojvodina će proći u subotu, a rival će joj biti Maribor.